Крейг Браун – последният треньор, който класира националния отбор на

...
Крейг Браун – последният треньор, който класира националния отбор на
Коментари Харесай

Почина легендарен шотландски треньор

Крейг Браун – последният треньор, който класира националния тим на Шотландия на Световно състезание по футбол, е умрял през днешния ден на 82-годишна възраст, оповестиха английските медии.

Браун си е отишъл от този свят през днешния ден сутринта след боледуване в Университетската болница в град Еър, Шотландия. Крейг Браун е последният народен селекционер, който е класирал Шотландия на Световно състезание. Това се случва през 1998-а година във Франция, когато гайдарите попадат в група А дружно с Бразилия, Норвегия и Мароко. Тимът завършва финален в групата с 1 точка, извоювана от равенството 1:1 с норвежците. Също по този начин две години по-рано Браун води тима и на Евро 96.

Основната част на кариерата на Крейг Браун е обвързвана с Абърдийн, където дълги години е треньор, а по-късно и шеф на разнообразни позиции с обща дълготрайност на договорите 36 години.

Бил е селекционер на младежкия народен тим преди да поеме и първия тим на Шотландия от Анди Роксбърг и да го класира на Европейското в Англия.

" Крейг си отиде от този свят умерено в ранните часове на деня, заобиколен от членовете на фамилията. Семейството желае да изрази своята дълбока благодарност за изключителните грижи и внимание, предоставени от болничния личен състав и безбройните известия за поддръжка и състрадание от другари и сътрудници ", се споделя в известието на болничното заведение. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР