Крепостите Царевец, Трапезица и Археологически резерват „Никополис ад Иструм“ се

...
Крепостите Царевец, Трапезица и Археологически резерват „Никополис ад Иструм“ се
Коментари Харесай

Отварят крепостите Царевец и Трапезица във Велико Търново

Крепостите Царевец, Трапезица и Археологически резерват „ Никополис пъкъл Иструм “ се отварят за визити при съблюдаване на условието за обществена отдалеченост и всички противоепидемични ограничения, оповестиха от районния музей във Велико Търново.

Крепостта Царевец ще приема туристи от 6 май 2020 година с удължено работно време от 8,00 до 20,00 часа, като продажбата на билети ще се прекратява в 19,00 ч.

От 9 май за посещаване се отваря крепостта Трапезица от 8.30 до 19.00 часа и Археологическият резерват „ Никополис пъкъл Иструм” от 9,00 до 18,00 часа.

На всички гости отдалечено ще бъде измервана температурата и при индикатори над 37,5 ° туристите няма да се позволяват в обектите. На входа на всеки обект ще бъдат обезпечен диспенсър с дезинфектант.

Разстоянието за обществена отдалеченост сред посетителите би трябвало да е 2 метра.

Музейните чиновници са обезпечени с защитни средства и наложително би трябвало да ги употребяват, а при установено нарушаване ще се носи административна отговорност.

Заповедта за отваряне на музейните обекти навън със съответните противоепидемични ограничения ще се дава при нужда на посетителите за запознаване на място.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР