Кренвиршите са сред колбасите, които консумираме най-често. Тези колбаси, най-вече

...
Кренвиршите са сред колбасите, които консумираме най-често. Тези колбаси, най-вече
Коментари Харесай

Как се приготвят кренвиршите

Кренвиршите са измежду саламите, които консумираме най-често. Тези салами, най-много като част от хот дог, наподобяват доста вкусни, само че производството им надалеч не е толкоз привлекателно.

Процесът стартира от набирането на месо. То би трябвало да е пуешко, говеждо, свинско или пилешко. Месото се смила, до момента в който не замязя на каша.

Гледката на смяно месо не е по никакъв начин примамлива, защото машините употребяват останки от свине, крави и пилета, които могат да бъдат превърнати в пюре.

Суровината идва в огромни кашони, а ножовете могат да трансфорат всичко във доста фина каша – клюнове, пера, мазни кожи и нокти.

Към съвършено смляното месо се прибавят и сол, чесън, черен пипер, захар, вода или лед и консерванти. Сместа по-късно се слага в специфични обвивки. Към нея могат да бъдат добавени и ГМО царевично нишесте, както и други подобрители за втвърдяване и овкусяване.

 Кренвирши

95% от кренвиршите, които са изядени в Съединени американски щати, не са напълнени в найлончета. Те са приготвени посредством опушване. След като са били опушени, кренвиршите се заливат със студена осолена вода, която ги охлажда и ги приготвя за пакетиране.

Кренвиршите се употребяват, като се обелват от целофановата им обвивка и се варят няколко минути в кипяща вода. Изследванията са посочили, че някои химични съединения, влизащи в целофана и другите типове синтетични обвивни материали, по време на кипенето на водата могат да преминат в кренвиршите.

За да се обелят кренвиршите по-лесно, те се подрязват от единия край и се потапят на първо време в топла вода, а по-късно и в студена. Обвивката им се отделя посредством кръгообразно придвижване от горната страна надолу.

За една година приблизително американците изяждат 20 милиарда кренвирши, което значи, че всеки един от тях е изял най-малко 70 кренвирша за една календарна година.

Идеята за приготвянето на кренвирши идва от немски производител на салами. Първите колички за продажба на хот дог се появяват в Ню Йорк и са принадлежали на немски емигранти. От тогава е минал съвсем век и половина, само че кренвиршите не престават да са измежду най-консумираните салами по целия свят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР