Кремонезе елиминира Наполи от Купата на Италия след изпълнение на

...
Кремонезе елиминира Наполи от Купата на Италия след изпълнение на
Коментари Харесай

Истинска драма! Десетима от Кремонезе елиминираха Наполи от Купата на Италия след дузпи

Кремонезе отстрани Наполи от Купата на Италия след осъществяване на дузпи, откакто постоянното време приключи при резултат 2:2.

Първото попадение в мача бе за гостите и беше дело на Шарл Пикел. Още в първата част на мача Наполи стигна до обрата след голове на Жуан Жезуш и Джовани Симеоне. Кремонезе обаче стигна до продълженията с късен гол в 87-ата минута на мача, а даже това не бе задоволително да дефинира спечелилия. Така пристигна ред на дузпите, при които Лоботка от домакините изпусна, до момента в който всички пет осъществявания на Кремонезе попаднаха в мрежата.

Така Кремонезе си обезпечи дуел с Рома в четвъртфиналите на Купата на Италия. 

Кремонезе изненадващо поведе в резултата, откакто в 18-ата минута на мача Шарл Пикел бе прецизен и прати топката в мрежата на неаполитанци.

Наполи отговори в 33-ата миунта, когато Жуан Жезуш възвърне равенството, а единствено три миунти по-късно Джовани Симеоне реализира цялостен поврат. Той означи с глава, откакто бе открит по страховит метод от Алесио Дзербин.

В 50-ата минута Джакомо Распадори можеше да удвои преднината на неаполитанци, само че изстрелът му от вътрешността на наказателното поле мина настрана от вратата на гостите. Пет минути по-късно пък Джовани Симеоне бе покрай третия гол за отбора след неточност на бранител на Кремонезе. Симеоне обаче също не изпрати прецизен удар. 

Кремонезе стигна до равенството в 87-ата минута, когато Лука Дзанимакия изпрати обещаващо центриране в пеналтерията на Наполи, а там Феликс Афена-Гиан стигна до топката първи и с глава я прати в мрежата, с цел да възвърне равенството. 

Така срещата влезе в продължения след 2:2 в постоянното време. 

Стотната минута бе белязана от втори жълт и червен картон за Леонардо Серникола от състава на гостите, който остави Кремонезе с човек по-малко в заключителните мигове на дуела.

В 103-ата минута Наполи бе ужасно покрай гола, откакто Виктор Осимен стреля с глава, само че ударът му бе избавен, а по-късно Джовани Симеоне прати топката в гредата при добавката. 

В 114-ата минута Политано опита изстрел от границата на наказателното поле, който се оказа много рисков. Стражът на Кремонезе обаче съумя да се намеси, а по-късно последва и удар на Джовани Симеоне, който бе настрана от вратата.

Виктор Осимен стреля с глава около вратата в последните секунди на срещата, малко преди 120-ата минута да изтече. Това бе следващ пропуск пред вратата на Кремонезе. Така дуелът трябваше да бъде решен с осъществяване на дузпи под проливния дъжд в Неапол.

Първата дузпа за Наполи извърши Политано, който съумя да преодолее Карнезеки, който уцели ъгъла, само че топката мина високо над плонжа му - 1:0.

За Кремонезе дузпа би Йохан Васкес, който също бе прецизен от бялата точка - 1:1.

Джовани Симеоне се нагърби с второто осъществяване за Наполи - 2:1.

Кристиан Буонаюто бе прецизен с цел да изравни - 2:2.

Желински също бе непогрешим с осъществяването си и още веднъж даде преднина на неаполитанци - 3:2.

Франк Тсаджут означи третата дузпа за Кремонезе и изравни - 3:3.

Четвъртата дузпа за Наполи извърши Лоботка. Той обаче не уцели вратата - 3:3.

Емануеле Валери получи късмет да даде преднина на Кремонезе. 24-годишният италианец прати топката тъкмо пред гредатата - 3:4.

Виктор Осимен прати топката във вратата за 4:4.

Последната дузпа за Кремонезе извърши героят от постоянното време - Феликс Афена-Гиан, който бе прецизен и от бялата точка, с цел да донесе успеха с 4:5 при дузпите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР