Кремъл заяви във вторник, че Русия не се е отказала

...
Кремъл заяви във вторник, че Русия не се е отказала
Коментари Харесай

Кремъл: Русия не се е отказала от мораториума върху ядрените опити

Кремъл съобщи във вторник, че Русия не се е отказала от мораториума върху нуклеарните опити, и отхвърли предлагането на редактор на държавен ефирен канал Москва да взриви термоядрено устройство в Сибир като предизвестие към запада, предава Ройтерс.

Президентът Владимир Путин, който ръководи най-голямата нуклеарна мощ в света, неведнъж е предупреждавал Запада, че всяка офанзива против Русия може да предизвика нуклеарен отговор.

Последният нуклеарен опит на Съветския съюз се организира през 1990 година Последният нуклеарен опит на Съединените щати беше осъществен през 1992 година, а Франция и Китай организираха последните си нуклеарни опити през 1996 година, съгласно данни на Организация на обединените нации.

Кремъл сподели, че не се е отказал от мораториума, когато беше запитан за забележките на Маргарита Симонян, основен редактор на финансираната от страната телевизия RT, която предложи Русия да взриви нуклеарна бомба над Сибир.

" В момента не сме напуснали режима на отвод от нуклеарни опити " , сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

" Не мисля, че сходни полемики в този момент са вероятни от публична позиция ", сподели Песков и добави, че думите на Симонян не " постоянно " отразяват формалната позиция на Москва.

Симонян сподели, че украинската рецесия върви към нуклеарен ултиматум и че Западът няма да спре, до момента в който Русия не изпрати нуклеарно обръщение.

" Ядреният ултиматум става все по-неизбежен и все по-невъзможен за отбягване ", сподели Симонян. " Те няма да правят отстъпка, в случай че не е мъчително за тях. "

Тя се пошегува, че сходна детонация ще направи електронните устройства безполезни - и по този метод ще я улесни да изясни на децата си за какво не им се позволяват устройства като iPad.

Ядрената изразителност от съветската държавна телевизия беше изключително остра в края на предходната година, само че беше по-тиха през първата половина на тази година.

Съединените щати откриха нуклеарната епоха през юли 1945 г . с тест на 20-килотона атомна бомба в Аламогордо, Ню Мексико, през юли 1945 година, а по-късно хвърлиха атомни бомби върху японските градове Хирошима и Нагасаки през август 1945 година в края на Втората международна война.

Съветският съюз шокира Запада, като детонира първата си нуклеарна бомба единствено четири години по-късно, през август 1949 година

През петте десетилетия сред 1945 година и Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити от 1996 година са осъществени над 2000 нуклеарни опита, 1032 от които от Съединените щати и 715 от тях от Съветския съюз, показват данни на Организация на обединените нации.

През февруари, последният огромен контракт за надзор на оръжията на Русия с Вашингтон.

Той също по този начин предизвести, че в случай че Съединените щати се върнат към нуклеарните опити, Русия също ще ги възобнови.

New York Times заяви в понеделник, че сателитни изображения и авиационни данни допускат, че Русия може да се готви да тества пробна крилата ракета с нуклеарно задвижване - или може би неотдавна е тествала такава.

" Не знам от кое място публицистите на NYT са разбрали това ", сподели Песков от Кремъл. " Очевидно е належащо да се проучат по-подробно сателитните изображения.
 NYT: Русия приготвя или към този момент е тествала ракета с нуклеарен мотор
NYT: Русия приготвя или към този момент е тествала ракета с нуклеарен мотор

Кремъл се готви за пробив?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР