Кремъл заяви в понеделник, че материалът на Washington Post, че

...
Кремъл заяви в понеделник, че материалът на Washington Post, че
Коментари Харесай

В Кремъл обезпокоени, че Зеленски не знаел за планираното взривяване на Северен поток

Кремъл съобщи в понеделник, че материалът на Washington Post, че украински боен е координирал офанзивата против съветските газопроводи " Северен поток ", е изключително обезпокоителен , като се има поради, че вестникът също по този начин твърди, че президентът на Украйна не е знаел за плануваната интервенция , оповестява Ройтерс.

Никой не е поел публично отговорност за гърмежите през септември 2022 година, и скъсаха три от четирите линии на газопроводите, която би трябвало да доставят съветски газ за Европа.

, че полковник Роман Червински, върховен украински боен офицер с дълбоки връзки с разследващите служби на Украйна, е бил координатор на офанзивата и цитира неидентифицирани източници, осведомени с интервенцията, съгласно които президентът Володимир Зеленски е бил държан настрани от нея.

Червински е получавал заповеди от висши украински чиновници, които в последна сметка са докладвали на главнокомандващия военачалник Валерий Залужний, написа американският вестник.

Говорител на украинската войска сподели пред Ройтерс в неделя, че " няма информация " по отношение на материала.

" Следите на Украйна в този бойкот, този терористичен акт от ден на ден се появяват в отчети, следствия и известия в медиите ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

" В него се споделя, че президентът Зеленски може да не е знаел за сходни дейности на подчинените си от службите за сигурност. Това е доста обезпокоителен сигнал освен за нас, само че и за страните от груповия Запад ", сподели Песков.

" Ако режимът в Киев към този момент не управлява обстановката в личната си страна, тогава това е обезпокоително и също би трябвало да се вземе поради.

На 26 септември беше регистриран внезапен спад на налягането в тръбопроводите под Балтийско море и сеизмолозите засякоха детонации, което провокира вълна от спекулации за това кой е саботирал плана за няколко милиарда $, пренасящ съветски газ до Германия.

Някои американски и европейски чиновници в началото допуснаха, без доказателства, че Русия е взривила личните си тръбопроводи , изказване, отхвърлено като " идиотско " от президента Владимир Путин.

Русия неведнъж е заявявала, без да дава доказателства, че - изключително Съединените щати и Англия, които и двете страни отхвърлят да са забъркани.

The New York Times и The Washington Post оповестиха, че Украйна, която неведнъж отхвърли да е забъркана, стои зад офанзивата.

, че водолази от американския флот са унищожили тръбопроводите, отчет, отритнат от Вашингтон.

В обява в блог, озаглавена " Как Америка извади от строя тръбопровода " Северен поток ", Хърш сподели, че проектът е умислен през 2021 година на най-високо равнище в Съединените щати. Белият дом съобщи, че блогът е " изцяло подправен и цялостна небивалица ".
 Путин: Взривовете в
Путин: Взривовете в " Северен поток " са умишлени, зад тях стои непозната страна

Поредни обвинявания от Москва против Запада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР