Кремъл заяви, че отстраняването на акаунтите във Facebook на редица

...
Кремъл заяви, че отстраняването на акаунтите във Facebook на редица
Коментари Харесай

Кремъл: Изтриването на руски сайтове от Facebook намирисва на цензура

Кремъл съобщи, че отстраняването на сметките във Фейсбук на редица съветски медии е неприятелски акт, който намирисва на цензура, съобщи Ройтерс.
 
По-рано Фейсбук (Фейсбук) разгласи, че е изтрил стотици съветски сметки и страници, свързани с така наречен " фабрика за тролове ", упрекнати от американски прокурори за разпространяване на подправени политически и активистки постове, имащи за цел да повлияят върху изборите в Съединени американски щати през 2016 година

 
Запитан за този ход на управлението на Фейсбук , представителят на Кремъл Дмитрий Песков се съгласи с представителя на една наранена от мярката съветска медия, който при задаването на въпроса си назова това " враждебна стъпка, намирисваща на цензура ". 
 
" Ние, несъмнено, следим тези дейности на Фейсбук и съжаляваме за тях ", сподели Песков

 
Той разяснява и известието на Ройтерс, че Вашингтон счита да разгласи наказания против съветски олигарси тази седмица. " Ще изчакаме да забележим дали нещо такова ще се случи, или някакво публично известие " преди да вземем отношение, уточни представителят на Кремъл .
 
Според известието на Ройтерс, която цитира " осведомени с въпроса източници ", въпросните съветски олигарси ще бъдат глобени въз основа на закон, ориентиран против Москва поради намесата ѝ в американските избори през 2016 г. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР