Кремъл забрани на служителите, участващи в подготовката на президентските избори

...
Кремъл забрани на служителите, участващи в подготовката на президентските избори
Коментари Харесай

За iPhone всичко свърши. Кремъл забранява на служители да използват американските телефони

Кремъл забрани на чиновниците, участващи в подготовката на президентските избори в Русия през 2024 година, да употребяват смарт телефони iPhone на компанията Apple. Притежателите на такива устройства имат две седмици да ги сменят, а повода са опасения, че апаратите са уязвими на следене от западните разследващи служби.

По време на семинар, проведен от Кремъл за хора от администрацията, Сергей Кириенко, първият заместник-ръководител на президентската институция, е споделил на чиновниците да сменят телефоните си до 1 април, написа „ Комерсант “, базирайки се на неидентифицирани източници.

„ За iPhone всичко свърши: или го изхвърляте, или го давате на децата “, цитира вестникът думите на един от участниците в срещата. „ Всеки ще би трябвало да го направи до края на март. “

Запитан по този въпрос в понеделник, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че не може да удостовери отчета.

„ Смартфоните не би трябвало да се употребяват за служебни цели “, съобщи той пред кореспонденти. „ Всеки смарт телефон има много транспарантен механизъм, без значение каква операционна система има – Android или iOS. Естествено, те не се употребяват за служебни цели. “

Президентът Владимир Путин да вземем за пример постоянно е твърдял, че няма смарт телефон, макар че Песков е правил мнения по какъв начин президентът употребява интернет понякога.

Засега няма коментар по тематиката от Apple.

Според съветската медия Кремъл може да даде други устройства с разнообразни операционни системи за чиновниците от администрацията.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР