Кремъл взе важно решение за военната групировка Вагнер.Наказателното дело за

...
Кремъл взе важно решение за военната групировка Вагнер.Наказателното дело за
Коментари Харесай

Кремъл реши! Ето съдбата на Пригожин

Кремъл взе значимо решение за военната формация Вагнер.

Наказателното дело за въоръжения протест, наименуван „ Похода на свободата ” от частната войска на Евгений Пригожин бе прекъснато, оповестиха ТАСС и БНР.
-->
Делото бе повдигнато на 23 юни 2023 година Причина за прекратяването е, че са спрели незаконните дейности. Според текста на ТАСС - " участниците в него са прекратили дейностите, ориентирани към осъществяване на закононарушение ". Информацията е от пресслужбата на Федералната работа за сигурност на Русия.

От съветското министерство на защитата оповестиха, че тежката военна техника, употребена от частната военна компания " Вагнер " ще бъде трансферирана към настоящите подразделения на въоръжените сили на Руската федерация.

Междувременно стана ясно, че аероплан " Ембраер Легаси 600 " с съветска регистрация е направил полет от Русия до Беларус, съгласно приложението за следене на полети Flightradar24. Самолетът попада в  санкционния указател на американската Служба за надзор на задграничните активи като обвързван с създателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин.

Според съглашение с беларуския президент Александър Лукашенко от събота Пригожин спря напредването на силите на " Вагнер " към Москва. Преди това той получи уверения, че ще бъде признат в Беларус, където сигурността му ще бъде обезпечена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР