Кремъл вероятно ще се опита да принуди Беларус да продължи

...
Кремъл вероятно ще се опита да принуди Беларус да продължи
Коментари Харесай

Русия поглъща Беларус днес, вижте по каква схема

Кремъл евентуално ще се опита да принуди Беларус да продължи да се интегрира в Съюза, когато съветският президент Владимир Путин и беларуският президент Александър Лукашенко ще се срещнат в Москва през днешния ден и на следващия ден – 5 и 6 април. На 4 април Кремъл разгласи, че Путин и Лукашенко ще се срещнат за частни двустранни диалози на 5 април и ще участват на съвещание на Висшия държавен съвет на Съюзната страна в Москва на 6 април.

Кремъл съобщи, че на съвещанието на Върховния държавен съвет на Съюзната страна ще бъде прегледано осъществяването на Договора за Съюзната страна посредством 28 разнообразни стратегии на Съюзната страна от 2021 година до 2023 година – евентуално пакетът от 28 пътни карти за интеграция, който Лукашенко ратифицира през ноември 2021 година

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW), съобщи News.bg

Кремъл съобщи, че съветските и беларуските публични лица възнамеряват да се спогодят и по други неуточнени „ на практика въпроси на по-нататъшната интеграция “, евентуално в региона на обмена на разследващи данни, защото шефът на съветската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин се срещна с Лукашенко в Минск и разиска руско-беларуския продан на разследващи данни на 4 април.

Възможно е Кремъл да окаже напън върху Беларус за повече интеграционни отстъпки под знака на отбраната на съюзната страна от претендираните западни военни и/или терористични закани.

Кремъл продължава да се пробва да употребява нуклеарни закани, с цел да възпре даването на западна военна помощ на Украйна преди плануваната контраатака на Украйна. Руският министър на защитата Сергей Шойгу обоснова решението на Русия да разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус, като упрекна НАТО, че ускорява бойната подготовка и разследващите действия наоколо до съветската и беларуската граница, и упрекна Запада, че ескалира войната в Украйна, като даде спомагателна военна помощ на Украйна на 4 април.

Шойгу ускори съществуващите съветски нуклеарни закани, като съобщи, че Беларус разполага с бойни самолети и системи „ Искандер-М “, способни да нанасят нуклеарни удари.

Шойгу съобщи също, че на 3 април беларуските ракетни сили са почнали образование в Русия за работа със системите „ Искандер-М “, в това число за потребление на тактическо нуклеарно оръжие.

Изявленията на Шойгу не показват нова информация за образованието на Беларус и евентуално са част от осведомителна интервенция. ISW по-рано заяви, че беларуски военнослужещи са се обучавали със системите „ Искандер “ в Русия от февруари 2023 година

Съживената изразителност на Шойгу за нуклеарно изнудване съответствува с присъединението на Финландия към НАТО и новия пакет от помощи на Съединени американски щати за Украйна.

ISW продължава да прави оценка, че рискът от нуклеарна ескалация остава извънредно невисок и че е доста малко евентуално съветското разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус да повлияе на действителностите на бойното поле в Украйна.

Освен това разположените от Русия нуклеарни оръжия в Беларус съвсем несъмнено ще останат под контрола на съветския личен състав, непрекъснато ситуиран в Беларус.

Демонстративната реакция на финансиста от „ Вагнер Груп “ Евгений Пригожин на убийството на съветския блогър Максим Фомин (Владлен Татарски) демонстрира, че Пригожин евентуално счита, че нападението е било частично ориентирано против него самия. Пригожин провежда събитие на 4 април в останките от ресторанта, където Фомин беше погубен от самоделно взривно устройство на 2 април.

Пригожин твърди, че е дошъл на мястото от фронтовата линия на Бахмут допустимо най-бързо, с цел да уважи паметта на Фомин. Пригожин разгласи, че има намерение да разшири „ Кибер фронт Z “ – свързаната с Вагнер ултранационалистическа група, която организира съдбовното събитие за Фомин – в обществено придвижване, което се бори против външни закани.

Пригожин съобщи, че от 2014 година насам групата „ Вагнер “ осуетява опитите на неназовани настоящи лица да я отстраняват.

Пригожин също по този начин означи, че ще предложи финансова отплата на участниците в събитието. Публично демонстративната реакция на Пригожин и неразбираемите обвинявания в акция против Вагнер подсказват, че Пригожин евентуално се пробва индиректно да показа случая като офанзива против него.

Реакцията на Пригожин също по този начин демонстрира, че той има намерение да продължи да заема централна позиция в съветската провоенна ултранационалистическа общественост, макар опасността от принуждение и отпор.

Кремъл продължи да се пробва (фалшиво) да успокои съветската общност, че войната в Украйна няма да има обилни дълготрайни стопански последствия. На 4 април съветският президент Владимир Путин посети Тулския железопътен машиностроителен цех и се опита да отговори на икономическите проблеми на служащите.

По-късно Путин организира съвещание на Президиума на Държавния съвет, с цел да разиска развиването на съветската индустрия в изискванията на санкционен напън, по време на което съобщи, че глобите имат позитивни резултати, защото принуждават съветските компании да възприемат заместването на вноса – мотив, който Кремъл акцентира спорадично след анексирането на Крим през 2014 година

И на двете срещи Путин допусна, че съветската индустрия като цяло ще може да се развива по този начин, както се разви съветският селскостопански бранш след налагането на западните наказания през 2014 година

Преди това Путин разчиташе на образеца за растежа на съветското селско стопанство след 2014 година, с цел да успокои руснаците от икономическите им паники, само че към момента не е предложил съответни оферти за това по какъв начин съветската индустрия ще усили вътрешното произвеждане по сходен метод.

ISW по-рано оцени, че Кремъл евентуално ще се бори да успокои руснаците за икономическите им терзания, като в същото време основава осведомителни условия за продължителна война в Украйна и активизира по-голяма част от съветската отбранителна индустриална база (ВПК).

Кремъл евентуално се пробва да трансферира отговорността за разширението на съветската индустрия върху районните органи, с цел да се изолира от възможни рецензии за влошаващото се икономическо състояние на Русия. Путин акцентира нуждата районните фондове за индустриално развиване да поемат по-голяма роля в поддръжката на съветската индустрия и съобщи, че съветското държавно управление би трябвало да обмисли рефинансиране на районните фондове за тези старания, в това число от федералните аварийни фондове.

На 3 април съветският министър на финансите Антон Силуанов също се опита да успокои съветската общност, като съобщи, че няма да има проблеми с финансирането на бюджетните отговорности и че запасите ще покрият намаляващите доходи от нефт и газ във федералния бюджет.

Силуанов съобщи, че е малко евентуално съветските управляващи да попълнят запасите във Фонда за национално богатство през 2023 година

Нарастващата несъразмерна взаимозависимост на Русия от финансиране посредством запасите може да докара до по-нататъшна икономическа неустойчивост.

Основни заключения

Кремъл евентуално ще се опита да принуди Беларус да продължи да се интегрира в Съюза, когато съветският президент Владимир Путин и беларуският президент Александър Лукашенко се срещнат в Москва на 5 и 6 април.
Кремъл продължава да се пробва да употребява нуклеарни закани, с цел да възпре даването на западна военна помощ на Украйна преди плануваната контраатака на Украйна.
Демонстративната реакция на финансиста от групата „ Вагнер “ Евгений Пригожин на убийството на съветския милиблогър Максим Фомин демонстрира, че Пригожин евентуално счита, че нападението е било частично ориентирано против него самия.
Кремъл продължава да се пробва (фалшиво) да успокои съветската общност, че войната в Украйна няма да има обилни дълготрайни стопански последствия.
Кремъл евентуално се пробва да трансферира по-голяма отговорност за развиването на съветската индустрия върху районните органи, с цел да се изолира от възможни рецензии за влошаващото се икономическо състояние на Русия.
Руските сили организираха лимитирани сухопътни офанзиви по линията Сватово-Кремине.
Руските сили продължиха настъпателните интервенции във и към Бахмут, както и по фронтовата линия Авдиевка-Донецк.
Руските сили не престават да се приготвят за предстоящото съгласно слуховете украинско контранастъпление в южна посока.
Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че настоящият пролетен цикъл на съветската военна тегоба протича по проект, напредва толкоз бързо, колкото е планувано, и е завършила първичната военна регистрация.
Руски окупационни чиновници опровергаха украинските известия, че съветските окупационни управляващи приготвят проекти за евакуация от окупираните райони на Украйна.
Беларуските държавни медии настояват, че съгласно известията беларуският Комитет за държавна сигурност (КГБ) е арестувал двама мъже по съмнение в опит за терористично нахлуване в Гродно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР