Кремъл смята, че няма много поводи за оптимизъм след отговора

...
Кремъл смята, че няма много поводи за оптимизъм след отговора
Коментари Харесай

Кремъл няма да бърза с коментарите на отговорите на САЩ: Песков

Кремъл счита, че няма доста мотиви за оптимизъм след отговора на Съединени американски щати на предложенията за гарантиране на сигурността на Русия , съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от TACC.

Отговаряйки на журналистически въпроси в четвъртък, представителят на съветския президент Дмитрий Песков се базира на изказвания на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, където „ те безусловно недвусмислено приказваха за отхвърлянето на главните опасения, които Руската федерация изрече. Въз основа на това, несъмнено, няма доста аргументи за оптимизъм ", сподели представителят на Кремъл.

В същото време той се въздържа „ от каквито и да било концептуални оценки “ по отношение на отговора на Съединени американски щати на предложенията на Руската федерация.

На въпрос дали има материя за компромис сред страните в отговора на Съединени американски щати, Песков към този момент също отхвърли да даде оценки.

„ От това, което нашите сътрудници (в Съединени американски щати и НАТО) споделиха през вчерашния ден, става извънредно ясно, че във връзка с главните категории, които бяха изложени в тези проектодокументи, които предадохме на нашите контрагенти, не може да се каже, че нашите съображения са взети поради или че е демонстрирана някаква подготвеност да бъдат взети поради нашите опасения “, сподели Песков.

Той напомни, че Съединени американски щати и НАТО желаеха съветската страна да не разгласява документи с отговорите им. „ Но нашите сътрудници са изложили в детайли наличието на тези документи, които в този момент по принцип в действителност не би трябвало да бъдат (публикувани) “, сподели представителят на Кремъл.

Говорителят добави, че Кремъл няма да бърза да разяснява отговорите на Съединени американски щати и НАТО и е належащо време те да бъдат оценени.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР