Кремъл се готви да забрани на кандидатите за президент да

...
Кремъл се готви да забрани на кандидатите за президент да
Коментари Харесай

На президентските избори в Русия няма да бъдат допускани млади кандидати

Кремъл се готви да забрани на претендентите за президент да бъдат по-млади от 50 години и е взел решение кои да са " съперниците " на Владимир Путин . Това написа самостоятелната съветска медия " Медуза ", базирайки се на източници, близки до администрацията на президента.

Президентските избори в Русия са планувани за 17 март 2024 година Предложенията на Кремъл се одобряват нормално без промени от Народното събрание.

Присъствието на политици под 50-годишна възраст измежду записаните претенденти може да накара руснаците да мислят, че 70-годишният Путин " към този момент не е индивидът, който пристигна на власт с твърда ръка ". Това считат от президентската администрация, съгласно източниците на изданието.

Кремъл чака, че с изключение на Путин, който към момента не е оповестил публично желанието си да се кандидатира, на изборите ще отидат представители на три парламентарни партии: Комунистическата партия на Руската федерация, Либералдемократическата партия и " Новите хора ".

Кремъл вижда Генадий Зюганов като претендент от Комунистическата партия на Руската федерация. Както споделя един от събеседниците на " Медуза ", Зюганов е прочут на президента, името му е познато на всеки гласоподавател. В същото време той има таван на гласоподавателите си и няма да притегли нови.

Кандидатът на либералдемократите, съгласно проектите на Кремъл, би трябвало да бъде водачът на партията Леонид Слуцки . Човек от управлението на партията е удостоверил тази информация.

Кремъл би желал да види водача на " Нови хора ", предприемачът Алексей Нечаев, за претендент за президент. Въпреки това, съгласно два източника на " Медуза ", близки до Кремъл, самият Нечаев схваща, че " няма да му разрешат да получава доста проценти и той не желае да получава трохи ".

Вместо себе си Нечаев предлага заместник-председателя на Държавната дума Владислав Даванков . Кремъл обаче не е удовлетворен от тази кандидатура. Факт е, че Даванков е на 39 години и може да приказва обществено. Според източниците на " Медуза " е ясно, че той няма да получи огромен %, само че млад и деен претендент може да накара гласоподавателя да се замисли за възрастта на Путин.

Според изследване на Russian Field, извършено през май тази година, възрастта е третият най-популярен отговор на въпроса какво " не харесват " руснаците в настоящия президент. Официални лица, интервюирани от " Медуза " споделят, че все по-често между тях назовават Путин " дядо ".

Владимир Путин към момента не е оповестил публично желанието си да се кандидатира за пети мандат. През 2018 година той беше избран отново за президент с над 74% от гласовете.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР