Кремъл реагира абсолютно негативно на идеята на държавния секретар на

...
Кремъл реагира абсолютно негативно на идеята на държавния секретар на
Коментари Харесай

Кремъл заплаши САЩ със съд за прехвърляне в Украйна на конфискувани активи на олигарх

Кремъл реагира " безусловно отрицателно " на концепцията на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен да изпрати иззети съветски активи в Украйна, съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков. Става въпрос за 5,4 милиона $, които евентуално са иззети от Константин Малофеев.

„ По един или различен метод това ще докара до правосъдни разногласия. Нито един случай на нелегално задържане няма да остане без внимание. Всеки случай, несъмнено, е персонален и би трябвало да разберете детайлностите. Но това ще е резултат от много съществени процедури. Просто няма да остане по този начин. Знаете, че по някои случаи към този момент вървят правосъдни процедури. Някои от нашите бизнесмени са постигнали триумф в разнообразни страни “, сподели той пред медиите в четвъртък. „ Това опонира на всичко, което можем да си представим от позиция на закона “, сподели господин Песков.

По време на визитата си в Киев държавният секретар Антъни Блинкен сподели, че за първи път Украйна ще получи активите на съветски предприемачи, иззети в Съединени американски щати. Държавният департамент посочи, че става дума за 5,4 милиона $, които ще отидат за " реинтеграция и рехабилитация на ветерани ". Съединени американски щати не прецизират от кого са били иззети активите, само че към този момент е прочут единствено един сходен казус - съдът в Съединени американски щати конфискува 5,4 милиона $ от съветския предприемач Константин Малофеев в интерес на Украйна. Американските управляващи афишират прехвърлянето на тези средства в Киев най-малко от февруари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР