Кремъл разглежда изявленията на британския външен министър Лиз Тръс за

...
Кремъл разглежда изявленията на британския външен министър Лиз Тръс за
Коментари Харесай

Песков за британските санкции: Това е атака срещу бизнеса

Кремъл преглежда изказванията на английския външен министър Лиз Тръс за вероятни нови наказания против съветски компании като неприкрита офанзива против бизнеса, предава БНР.

" Извънредно тревожна обстановка и обезпокоително изказване, подкопаващо капиталовата прелест и привлекателността на Англия като цяло. Рядко могат да се видят или чуят такива директни закани да се нападна бизнесът ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков и добави, че в случай че Лондон наложи наказания на съветския бизнес, Москва ще бъде принудена да предприеме ответни ограничения.
Кремъл няма да бърза с отговор на отхвърли на Съединени американски щати да спре разширението на НАТО
Кремъл счита, че няма доста мотиви за оптимизъм след отговора на Съединени американски щати на предложенията за гарантиране на сигурността на Русия, предава Т...
Прочети повече
" Санкциите са нещо законно и нещо публично утвърдено с решение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. В случая приказваме за неприкрита офанзива против бизнеса ", уточни Песков.

През уикенда английският външен министър Лиз Тръс сподели, че Англия ще предприеме законодателни стъпки през идната седмица, които ще ѝ разрешат да разшири методите, по които може евентуално да глоби Русия.

Появявайки се в неделя в няколко утринни излъчвания на английски медии, тя посочи, че всяка компания или всяко лице, които имат връзки с Кремъл, ще дават отговор на изискванията за наказания при положение на съветско " навлизане " в Украйна. " Путиновите олигарси няма къде да се скрият ", сподели Лиз Тръс.

До края на деня се чака телефонен диалог сред Владимир Путин и Борис Джонсън.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР