Кремъл прекрати едностранно зърнената сделка с Украйна. Какво означава това

...
Кремъл прекрати едностранно зърнената сделка с Украйна. Какво означава това
Коментари Харесай

Кремъл се отказва от зърнената сделка. Какво иска да постигне Москва?


Кремъл приключи едностранно зърнената договорка с Украйна. Какво значи това тъкмо, към момента не е ясно. Предстоят ли нови блокади на пристанищата? Има ли риск за товарните кораби, пренасящи пшеница и други храни?

" Руската страна прекратява присъединяване си в осъществяването на. " Това оповестиха съветските държавни медии в края на предходната седмица, базирайки се на известие на Министерството на защитата в " Телеграм ". Няколкото фрази бързо се трансформираха в заглавия за интернационалната аудитория, носещи едно обръщение: " Москва се отхвърля от договорката ". По-нататъшните незабавно необходими доставки на зърно от Украйна към този момент са невъзможни.

Всъщност към момента не е ясно, както предложи съветският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя. Русия не трябва да разрешава на корабите да минават гладко и без надзор, " като се има поради, че и че Черно море продължава да се смята за зона на бойни дейности ", разясни той.

Става дума за възможното налагане на инспекции отвън договореностите от Истанбул.
Редакцията предлага
Косвена опасност от страна на Москва?

Говорителят на предизвести и че всеки товарен транспортен съд към този момент ще плава на личен риск. Русия към този момент няма да оказва помощ за гарантиране на сигурността в контрактувания кулоар, безапелационен беше той. " Всичко придобива различен темперамент, доста по-рисковано и рисково е, няма гаранция. " Според съветското Министерство на защитата корабоплаването е недопустимо, до момента в който коридорът се употребява за набези. 

Предупреждение ли е това? Или опит на Русия да наложи собствените си интереси в интернационалния дневен ред?

От доста време Кремъл се оплаква, че втората част от съглашението не се извършва или пък осъществяването ѝ е незадоволително. Константин Косачев, зам.-председател на Съвета на федерацията съобщи, че към момента не може да изнася гладко личното си зърно и торове. Причината според него е, че Организация на обединените нации не разполага с механизми да подсигурява анулация на глобите: " И по този начин,, нито на грам - както се споделя. "

Кремъл се нуждае от триумф

Става въпрос за съответни финансови ползи - не на последно място и за повторното повишаване на цените и битката за пазари за продажби и сфери на въздействие. Но, несъмнено, и за директен напън върху, която от позиция на Москва печели прекалено много от износа на зърно.

Набързо контрактуваната договорка, която трябваше да има филантропичен темперамент, бе в известна степен лъжлива, разяснява още Косачев. Според него маршрутите за доставка на украинско зърно, храни и торове не са били конкретизирани, " а знаем, че по-големият дял от тези доставки в последна сметка отиде на Запад ". Както се внушава от съветската агитация -

Русия скоро ще посочи своята позиция, анонсира непрекъснатият представител в Организация на обединените нации Небензя. Ясно е, че Москва ще вдигне цената за възобновяването и удължаването на съглашението за зърното.

***

Разгледайте и тази изложба от нашия списък: 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР