Кремъл определи като сравнително конструктивни преговорите с ООН миналата седмица

...
Кремъл определи като сравнително конструктивни преговорите с ООН миналата седмица
Коментари Харесай

Кремъл определи като конструктивни преговорите с ООН миналата седмица за зърненото споразумение

Кремъл дефинира като " относително градивни " договарянията с Организация на обединените нации предходната седмица за гарантиране на доставките на зърно през украинските пристанища . Изказването породи вяра, че самодейността сполучливо ще продължи, съобщи Ройтерс.

" Миналата седмица имаше договаряния с Организация на обединените нации, които бяха относително градивни. Ние имаме интерес от това съглашение, който в началото беше част от цялостния механизъм на съглашението ", сподели пред кореспонденти представителят на съветското президентство Дмитрий Песков.

В петък висши представители на Организация на обединените нации се срещнаха в Женева с съветска делегация, с цел да обсъдят с нея безпокойствата на Москва по отношение на черноморската зърнена самодейност, която докара до свалянето на съветската обсада на пристанищата на Украйна, един от най-големите експортьори на зърно в света.



Русия желае безконтролен достъп до международните пазари за продоволствените си артикули и торове, с цел да се съгласи да възобнови съглашението, чийто период изтича на 19 ноември. Москва даде сигнал, че може да се отдръпна от черноморската самодейност, в случай че съображенията ѝ не бъдат взети поради.

" Всъщност до датата на продължение на съглашението остава още седмица, тъй че работата продължава ", добави Песков.

Русия е най-големият международен експортьор на пшеница и един от главните снабдители на торове на международните пазари. Основният път за експорта на Украйна на същите артикули, този през черноморските ѝ пристанища, остана блокиран сред края на февруари, когато стартира съветската инвазия, и юли, когато с посредничеството на Организация на обединените нации беше подписано съглашение за основаване на безвреден морски кулоар, през който той да се прави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР