Кремъл определи като неверни френските твърдения, че руският президент Владимир

...
Кремъл определи като неверни френските твърдения, че руският президент Владимир
Коментари Харесай

Кремъл: Путин не е казвал на Макрон, че няма да има нови маневри край Украйна

Кремъл дефинира като погрешни френските изказвания, че съветският президент Владимир Путин е заречен на френския си сътрудник Еманюел Макрон, че Москва към този момент няма да подхваща никакви нови военни начинания към Украйна, съобщи Ройтерс.
Снимка: ТАСС
 
Дмитрий Песков, прессекретарят на Владимир Путин, заяви, че Русия и Франция към този момент не могат да реализират съглашение за понижаване на напрежението към Украйна. Такава деескалация е нужна, призна в това време той и регистрира, че срещата Путин - Макрон е осигурила основата за по-нататъшна работа в тази посока.
 
По-рано през днешния ден френски формален представител съобщи, че Путин е заречен по време на дългите им диалози през вчерашния ден в Москва, че Русия няма да подхваща нови военни начинания към Украйна.
 
Според същия източник съветският президент се е съгласил още съветските войски, участващи във военните учения на беларуска земя край украинските граници, да бъдат изтеглени, щом тези маневри приключат на 20 февруари.
Песков удостовери, че след ученията войските ще се приберат в базите си в Русия, само че не уточни точна дата. Никой в никакъв случай не е казвал, че тези сили ще останат в Беларус, добави той. 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР