Кремъл обяви, че следи внимателно съобщенията, че страните от Г-7

...
Кремъл обяви, че следи внимателно съобщенията, че страните от Г-7
Коментари Харесай

Кремъл следи отблизо идеите за забрана на вноса в Русия от страна на Запада

Кремъл разгласи, че следи деликатно известията, че страните от Г-7 обмислят съвсем цялостна възбрана на износа за Русия, с цел да засилят глобите върху Москва поради нашествието в Украйна, съобщи Ройтерс.

Групата на седемте най-развити страни в света обмисля да забрани съвсем напълно износа на артикули, услуги и първични материали за Русия поради нашествието в Украйна, заяви японски държавен източник, представен от организация Киодо.

Япония ще бъде хазаин на среща на върха на Г-7 през май в Хирошима, където ще бъдат обсъждани ограничения за усилване на глобите против Русия, както и разширение на поддръжката на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Страните от Г-7 към този момент стопираха износа на редица артикули за Русия, най-много на такива, които биха могли да се употребяват за военни цели, напомня Киодо.

На срещата на 19-21 май ще участват водачите на Япония, Съединени американски щати, Франция, Германия, Англия, Италия и Канада, както и на Европейски Съюз. Японският министър председател Фумио Кишида е поканил на срещата и украинския президент Володимир Зеленски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР