Кремъл обяви, че Москва засега нямала планове да разреши чужди

...
Кремъл обяви, че Москва засега нямала планове да разреши чужди
Коментари Харесай

Русия няма намерение да разреши чужди ваксини въпреки тежката коронавирус вълна

Кремъл разгласи, че Москва към този момент нямала проекти да позволи непознати ваксини против ковид в Русия, макар бавното движение на имунизация в страната и възходящия брой на умрелите в третата вълна на пандемията в страната, осведоми " Франс прес ".

Русия, чиято ваксина " Спутник V " не е позволена от Европейски Съюз, понастоящем не разисква " взаимното признание " на ваксини с Брюксел, посочи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Днес съветските здравни управляващи записаха 791 умряли от COVID-19 през последните 24 часа. Кремъл изпита усложнения да се опълчи на всеобщо публикуваните антиваксинни настроения, като единствено 20 % от руснаците са получили най-малко една доза.

Запитан дали разрешаването на западни ваксини ще подтикне неуверените руснаци да се имунизират, като им предложи избор, Песков сподели, че страната имала задоволително домашно създадени ваксини.

" Имаме лични четири ваксини ", сподели той. - Това не е ли избор?

Освен " Спутник V " Русия е записала и три други ваксини - ЕпиВакКорона, КовиВак и Спутник Лайт, версия с една доза на Спутник V.

Песков добави, че въпреки към момента да няма такива диалози, той се надява Москва и Брюксел да обсъдят признаването на ваксини в бъдеще.

За първи път посрещната със песимизъм, коронавирусната ваксина Спутник V от този момент завоюва специалисти. Президентът Владимир Путин я дефинира като " най-хубавата ваксина в света ".

Но самите руснаци наподобяват по-малко уверени, като мнозина споделят, че биха предпочели западна ваксина, а 54 % споделят, че не възнамеряват да се имунизират.

Както имунизацията Спутник V, по този начин и Sinovac са в развой на непрестанен обзор от Европейската организация по медикаментите, което е стъпка преди търсенето на публично позволение.

Спутник V е утвърдена в 67 страни, в това число някогашни руски републики като Беларус и Армения, съдружници като Венецуела и Иран, само че също по този начин Аржентина, Бразилия, Индия и Пакистан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР