Кремъл не смята, че е висок процентът на жителите на

...
Кремъл не смята, че е висок процентът на жителите на
Коментари Харесай

Кремъл не смята за важно, че 41% от младите биха емигрирали, пишат руски издания

Кремъл не счита, че е висок процентът на жителите на Русия, които желаят да емигрират, написа в заглавие " Аргументи недели ". Прессекретарят на президента Путин Дмитрий Песков назова " не толкоз висок индикатор " данните, съгласно които 41 на 100 от младежите желаят да се изселят от Русия, показва " Комерсант ".

Песков съобщи, че не счита за показателни резултатите от изследването на социологическия център " Левада ", съгласно чиито специалисти 41 на 100 съветски жители от 18 до 24 години желаят да заживеят непрекъснато в чужбина, отбелязва " Труд ". Кремъл " не се тормози от тези числа ", не се интересува от настройките измежду младежта, на която ѝ се ще " да си вдигне чукалата ", гласи изводът на " Свободная пресса ".

По мотив коментара на Песков вестникът написа: " Оптимизмът по принцип, естествено, е хубаво нещо, оказва помощ в работата и в персоналния живот. Още повече, щом личната ти щерка Елизавета от дълго време към този момент живее и учи в Париж и към този момент не гори от предпочитание да се върне в страната, в която работи баща ". " Ние обаче сме хора по-обикновени и щом съвсем половината хора, с които е признато да свързваме бъдещето на страната, мечтаят да я изоставен, това буди известна паника ", прибавя изданието.

В Русия, " нямаш ли съществени връзки, надали те чака фантастичната кариера на сенатора Рауф Арашуков или на сина на Валентина Матвиенко ", оглавяваща съветския сенат, установи електронният вестник. Синът на Валентина Матвиенко Сергей е предприемач, съгласно медиите - доларов милиардер. Руският сенатор от кавказката Карачаево-Черкезка република Рауф Арашуков бе задържан през януари за кражба на гориво от " Газпром " на стойност 30 милиарда рубли.

" Чудовищното финансово разслояване в Русия и от дълго време ръждясалите, демонтирани заради ненужност обществени асансьори " провалят всички проекти за промени в стопанската система на страната, акцентира " Свободная пресса ". Нагласите за емиграция измежду съветската юноша

нарастват и това не е безобидна наклонност,

счита " Ведомости ". Желанието за изселване не всеки път се реализира, само че растящата подготвеност за тръгване измежду младежта - най-активната част от популацията, склонна към риск и нововъведения, нужни за развиването на страната, - не може да не буди паника, написа всекидневникът в публицистичен коментар, представен от Би Би Си.

Русия я напущат най-квалифицираните и амбициозни младежи. Делът на висшистите измежду тях е висок - от 30 на 100 (заминаващи за балтийските държави) до 50 % ( в Австралия, Канада, Франция). Освен това формалната статистика не регистрира отпътувалите да учат или да работят краткотрайно, които са останали там, се споделя в материала.

При това съветските емигранти не желаят да се връщат, установи " Ведомости ". Данни от допитвания удостоверяват, че приключването на мозъци от Русия продължава и може да затрудни технологическия пробив, обявен от първите лица на страната, предизвестява вестникът.

Седем на 100 от хората в Русия сигурно желаят да се преселят в друга страна, а още 10 на 100 по-скоро желаят това, в сравнение с не. Не виждам нищо трагично в тези числа. Защото от тях следва, че 82 % от жителите на Русия не желаят да емигрират, написа наблюдаващ на " Московский комсомолец ".

Това напълно не наподобява на страна, в която огромен дял от популацията просто мечтае да избяга, разяснява той. Авторът обаче прибавя, че през днешния ден съветското общество е в дълбока морална рецесия. " Продължителен спор по периметъра на границите ни. Икономика, която настойчиво отхвърля да пораства. Постъпателно стесняване на опциите за развиване на бизнеса. Не напълно здрава вътрешнополитическа атмосфера. " Непрозрачно " бъдеще. Всичко това, взето дружно, не спомага за добра прочувствена настройка на страната и подхранва емиграционните настройки измежду най-мобилната част от обществото ", заключава коментаторът. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР