Кремъл не е съгласен с твърденията на САЩ, че Русия

...
Кремъл не е съгласен с твърденията на САЩ, че Русия
Коментари Харесай

Русия не е подпалила дипломатически войни, контрира Кремъл

Кремъл не е склонен с изказванията на Съединени американски щати, че Русия води дипломатически войни, оповестяват локални медии.

Вчера Москва наложи реципрочна мярка на Съединени американски щати. Русия разгласи, че експулсира 60 американски дипломати и затваря консулството в Санкт Петербург.

Съединени американски щати започнаха дейностите във връзка със случая " Скрипал ". Англия упреква Москва, че стои зад отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри на 4 март. Според Лондон Русия е употребила химически сътрудник новичок. Обединеното кралство експулсира 23-ма съветски дипломати, а Москва, която изрично отхвърля обвиняванията, предприе реципрочни дейности. Близо 30 страни в символ на взаимност с Англия взеха решение да изгонят общо повече от 100 съветски дипломати.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиняванията на Съединени американски щати, че Москва води " дипломатически войни ".

" Русия не е запалила никакви дипломатически войни. От самото начало президентът Владимир Путин е и остава покровител установяването на положителни връзки с всички страни, в това число със Съединени американски щати. Русия в никакъв случай не е била основател на наказания или експулсиране на дипломати ", изясни Песков.

По думите му Русия подхваща ответни ограничения в отговор на вражески, неконструктивни и противозаконни дейности - в дадения случай е обвързвано с експулсиране на съветски дипломати и закриване на консулско институция.

Ние не сме съгласни с тази оценка, отговори представителят на коментар на Държавния департамент, че реакцията на Москва е " нестимулирана ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР