Кремъл не е получавал от никое ведомство данни за каквито

...
Кремъл не е получавал от никое ведомство данни за каквито
Коментари Харесай

Кремъл не знае нищо за авария с изтичане на рутений-106

Кремъл не е получавал от никое ведомство данни за каквито и да било спешни обстановки, които да провокират замърсяване с изотопа рутений-106.

Това съобщи пред публицисти прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

"Осъществихме контакти с всички ведомства у нас, свързани с тази сфера, и от никое ведомство до момента няма удостоверение за възможни аргументи, които биха основали сходни спешни обстановки ", посочи Песков.

Вчера съветската метеорологична работа Росгидромет заяви, че всички наблюдателни станции в Южен Урал са зафиксирали нараснали концентрации на изотопа рутений-106, като най-висока централизация е била открита от станцията в село Аргаяш. То е ситуирано на 30 км от нуклеарния комплекс Маяк, потърпевш през 1957 година от една от най-тежките нуклеарни повреди в историята и служител през днешния ден за място за преправка на отработено нуклеарно гориво. Концентрацията на радиоизотопа е надвишавала близо 1000 пъти естествената, оповестиха от службата.

В същото време представител на съветската държавна компания Росатом съобщи, че Русия не е записала никакъв случай или щета в своите нуклеарни съоръжения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР