Кремъл използва мита за Втората световна война като погрешна аналогия

...
Кремъл използва мита за Втората световна война като погрешна аналогия
Коментари Харесай

Кремъл използва мита за Втората световна война, за да оправдае войната в Украйна

Кремъл употребява мита за Втората международна война като неправилна прилика на битката на някогашния Съветски съюз против нацистка Германия и непровокираното навлизане на Русия в Украйна, написа в свое проучване Институтът за проучване на войната в Съединени американски щати, представено от Укринформ.

" Усилията на Кремъл да употребява мита за Великата отечествена война (Втората международна война), с цел да приготви съветската общност за една дълга война в Украйна, са в несъгласие със настоящето равнище на готовност на Русия и с патетичните опити на съветския президент Владимир Путин да успокои руснаците, че войната няма да има трайни вътрешни последствия ", се споделя в проучването.

Според американския институт на 9 януари съветското издание " Фонтанка " е разгласило изявление с ръководителя на комисията по защита в съветската Дума Андрей Картаполов, в което той декларира, че даже в " победните години 1944-1945 година " тогавашните руски войски са се сблъсквали с компликации. Това кара представител на изданието да попита Картаполов дали Русия в този момент е нагледно казано в 1944-1945 година (т.е. дали наближава краят на войната в Украйна).

Картаполов се пробва да разшири неправилната прилика сред битката на някогашния Съветския съюз против нацистка Германия и непровокираното навлизане на Русия в Украйна, като твърди, че сега Русия се намира нагледно казано някъде през декември 1943 година и се движи към 1944 година.



Бившата Съветска войска стартира поредност от сполучливи настъпателни интервенции след успеха си в борбата при Курск през юли 1943 година и до декември 1943 година доближава крайбрежията на река Днепър и Киев в Украйна, припомня Укринформ.

Реториката на Кремъл, представяща непровокираното навлизане на Русия в Украйна като дълга обща война за национално оцеляване, подкопава напъните на Путин да успокои руснаците за вътрешните последствия от нея и да понижи недоволството от упованията за съветска военна работа.

" Постоянните свързване с Втората международна война от страна на Кремъл има за цел частично да сътвори изцяло неправилното усещане, че през днешния ден Русия може да опустоши враговете си, разчитайки на масата и тежестта на непреодолима жива мощ и материални средства, както някогашната Червена войска сякаш е постъпила с нацистка Германия ", заключава Институтът за проучване на войната, представен от Укринформ.

На фотографията горе: Първият церемониал на успеха на Червения площад в Москва - 24 юни 1945 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР