Кремъл е направил втори опит да отрови Алексей Навални, съобщава

...
Кремъл е направил втори опит да отрови Алексей Навални, съобщава
Коментари Харесай

Русия е направила втори опит да отрови Навални?

Кремъл е направил втори опит да токсини Алексей Навални, оповестява в заглавие лондонският в. "Сънди таймс ".

Изданието извежда в подзаглавие, че съветски шпиони са се пробвали да убият най-ожесточения критик на Путин със смъртоносния нервнопаралитичен сътрудник "Новичок ", преди той да бъде трансфериран със аероплан в Берлин, както разкриват разследващи източници.

Изданието твърди, че вторият опит бил подхванат до момента в който Навални бил в кома. Тогава, както и при първия опит, руснакът избегнал гибелта с помощта на доза противоотрова от атропин.

Навални се почувства зле по време на вътрешен полет от Сибир за Москва, напомня "Сънди таймс ". Изпотен, объркан и изпълнен с възприятие за идна крах, той се срутва на пътеката сред седалките в самолета с думите: Умирам, токсичен съм.

Пилотът прави изключително кацане в град Омск, където екипът на кола за спешна помощ инжектира на Навални атропин – противоотрова. Това може да е избавило живота му.

Но в този момент към този момент е известно, че интервенцията за убийството му не е била завършила, написа "Съндей таймс ". След неуспеха на първия опит за отравяне, чиновници от силите за сигурност вършат нов опит, с втора доза отрова.

Предполага се, че тя му е била дадена преди да бъде превозен за по-нататъшно лекуване в Берлин. Това са разкрили през вчерашния ден пред английското неделно издание източници от разузнаването.

Британският вестник оповестява, че чиновници от съветските сили за сигурност може да са оказали въздействие върху лекаря, който се е грижил за Навални в Омск, и по тази причина той по-късно разгласи, че най-големият критик на Путин евентуално страда от метаболитно разстройство, а не от отравяне.

Германски чиновници по сигурността считат, че хипотетичните убийци са употребявали опцията да извършат второ нахлуване със смъртоносния нернопаралитичен сътрудник.

Идеята е била Навални да е към този момент мъртъв при идването си в Берлин, написа медията като цитира собствен източник.

И вторият опит обаче се оказва несполучлив и по този начин Навални продължава лекуването си в Берлин, а по-късно стартира да се възвръща.

"Използването на втора доза "Новичок " несъмнено усилва вероятността за ликвидиране ", споделя Алистър Хей - учител по токсикология на околната среда в университета в Лийдс, представен от вестника.

"Но в случай че към този момент е бил "атропиниран ", това е противодействало на нервния сътрудник, въпреки че може да е удължило положението на кома. Токсинът се е нуждаел от повече време, с цел да се разгради в черния дроб, показва Хей.

"Русия отхвърли всякакво отношение към станалото с Навални, макар че както немските проверяващи, по този начин и междуправителствената Организация за възбрана на химическите оръжия излязоха със известия за съществуване на "Новичок ", напомня медията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР