Кредитите са един от начините за изсветляване на незаконен капитал.

...
Кредитите са един от начините за изсветляване на незаконен капитал.
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова: Притежанието на банка е най-чистият вариант за превъртането на средства

Кредитите са един от методите за изсветляване на противозаконен капитал. В случай, че се чудите за какво някоя компания би взела пари на по-висока рента от тази в комерсиалните банки.

Притежанието на банка е "най-чистият " вид за решение на въпроса с превъртането на средства. Както ми сподели Васил Божков: "Шиши (Делян Пеевски) ме караше да купя банка "Виктория ", тъй като имам доста чисти пари. Но ме измами и в това време купи Общинска за жълти стотинки (30 милиона). "
Но кой купи банката в действителност? Това написа във Facebook профила си Миролюба Бенатова.

Последните бизнес връзки сред Божков и Пеевски са били свързани с разпространяването на билетите от лотариите на Божков във веригата "Лафка " на Пеевски, която банкрутира малко след закриването на лотарията. Бившият народен представител Делян Пеевски е предложил на Божков да купят дружно банка "Виктория ", само че предприемачът отказал, след което посредством подставени лица Пеевски купува "Общинска банка ".

През 2017г. сдружение на Васил Божков фактически е измежду претендентите за ТБ "Виктория " в четвъртия опит за продажба на банката. Заявилите интерес претенденти са четири, оповестиха синдиците на Корпоративна комерсиална банка, която е притежател на "Виктория ". Извън Божков другите компании към този момент са взели участие в предходните опити за продажбата ѝ. Това са Инвестбанк на Петя Славова, Българо-американската кредитна банка (БАКБ) на Цветелина Бориславова и австрийската част от участниците в консорциум към застрахователя на Алексей Петров "Лев инс ".
Миролюба Бенатова, фейсбук

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР