Креативността често е обявявана за най-важното умение на 21-ви век.

...
Креативността често е обявявана за най-важното умение на 21-ви век.
Коментари Харесай

Как да се превърнеш в Айнщайн за един час

Креативността постоянно е обявявана за най-важното умеене на 21-ви век. Алберт Айнщайн е творил в науката, само че правилата, които го трансформират в изобретателен талант, могат да бъдат приложени във всички сфери на човешката активност. " Как да се превърнеш в Айнщайн за един час? " води на премеждие в търсене на тайните на творчеството. Димитър Узунов и екипът на спектакъла имат амбициозната задача за един час да трансфорат всеки един от публиката в специалист по креативност.

Моноспектакълът „ Как да се превърнеш в Айнщайн за един час? ” се играе на 28 май на сцена „ Дерида “. Представлението е продукция на Арте урбана колектив (Arte Urbana Collectif) и се осъществя с поддръжката на Националния фонд " Култура ". 

Режисьорът, създател на текста и реализатор на спектакъла Димитър Узунов описа в " Нашият ден ден " повече за концепцията на представлението.

Публиката не е просто фен, само че и взе участие в спектакъла

" Спектакълът се осъществя в памет на сър Кен Робинсън. Той е един от най-големите специалисти в образованието в света и той споделя, че учебното заведение убива творчеството. Самият Айнщайн е казвал: „ Единственото нещо, което пречи на образованието ми, е образованието ми “.

Айнщайн е споделил " Нямам някакъв необикновен гений, с изключение на може би това, че съм безпределно любопитен. "

Принципите, които трансформират Айнщайн в изобретателен талант

„ Важното е в никакъв случай да не спирате да задавате въпроси. Любопитството не съществува инцидентно. ”

Айнщайн организира голям брой мисловни опити. За своята Обща доктрина на относителността той си показва по какъв начин човек пада от покрив. Неговите най-известни теории, на чиито основи лежи актуалната физика, са били резултат от въображението му.

Снимки – Arte Urbana Collectif

 Димитър Узунов е режисьор, сценарист и продуцент. Притежава магистърска степен по приложни театрални науки от Université Paris VIII Vincennes - Saint-Denis. Учил е актьорско майсторство, театрална постановка и сценичен мениджмънт в Brooklyn College (City University of New York). През 2008 година основава компания Famille Mundi в Париж и от този момент е неин артистичен шеф. Съосновател е и съ-ръководител на Арте Урбана Колектив, с която продуцира и провежда разнообразни събития в България и Европа. Организатор е на Summer Scriptwriting Base, интернационален учебен креативен конгрес за писане на сюжети и основаване на креативно наличие за разнообразни изкуства и креативен промишлености.
Димитър Узунов има огромен опит в ръководенето на уъркшопи и мастеркласове в България и чужбина (Франция, Англия, Съединени американски щати, Египет, Кипър, Гърция Литва, Азербайджан). Уъркшопът му бе включен в 10 Best Creative Events in London за месец септември 2018.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР