Крайнодясното правителство на Израел обмисля да позволи на властите да

...
Крайнодясното правителство на Израел обмисля да позволи на властите да
Коментари Харесай

Нетаняху се зарече да се бори с твърда ръка срещу арабската престъпност в Израел

Крайнодясното държавно управление на Израел обмисля да разреши на управляващите да задържат обвинени нарушители от арабските общности и без да са им повдигнати обвинявания, заяви министър председателят Бенямин Нетаняху, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Целта на потреблението на по този начин нареченото административно задържане е да се подхващат енергични ограничения против проведената престъпност в обитаемоте с араби региони на Израел, уточни министър-председателят по време на днешното постоянно съвещание на кабинета.

" Ще действаме с твърда ръка, в това число обмисляме въвеждането на административни ограничавания и арестувания като средство за въздържане на тези ужасни убийства ", сподели Нетаняху.

Арабските поданици на Израел стачкуват против растящата престъпност. Някои арабски водачи даже упрекнаха държавното управление на Нетаняху, че подценява казуса и че подклажда разделяне.

При ежеседмичните протестни шествия против държавното управление, в това число и на снощното, бяха отправени настоявания да се подхващат дейности по въпроса.

Според медийни известия от началото на годината вследствие на принуждение в арабската общественост са били убити 157 души, което е над два пъти повече спрямо преди година. Арабското малцинство съставлява 20 % от близо 10-милионното население на Израел.

Стотици хиляди израелци излязоха на улиците нощес, с цел да стачкуват против политиката на държавното управление. По информация от уредниците на митинга над 100 хиляди стачкуващи са взели участие в митингите единствено в Тел Авив.

" Улиците ни са залети от кръв ", сподели в тирада в Тел Авив кметът на арабския град Тира, Мамун Абд Елхай.

В понеделник почитан чиновник на ръководената от него общинска власт беше убит покрай полицейски сектор. Кметът упрекна държавното управление на Нетаняху в съзнателно безучастие във връзка с растящата престъпност измежду арабската общественост.

Днес министър председателят дефинира престъпността в арабските общности като " народен камшик " и добави, че еврейските общности в Израел в миналото също са страдали от проведената престъпност.

" В еврейския бранш от обществото проведената престъпност значително е изкоренена ", съобщи Нетаняху. " Точно това считаме да създадем и в арабския. "

Мярката " Административно задържане " дава на израелските управляващи право да задържат от съображения за сигурност лица за шест и повече месеца без повдигнати обвинявания. Тази много противоречива мярка към този момент се ползва от Израел главно против палестинците в окупираните територии.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР