Крайнодясната партия Братя на Италия на Джорджа Мелони е победител

...
Крайнодясната партия Братя на Италия на Джорджа Мелони е победител
Коментари Харесай

Крайнодесните спечелиха изборите в Италия

Крайнодясната партия " Братя на Италия " на Джорджа Мелони е победител в парламентарния избор в  Италия. Това демонстрират екзитпол изследванията, обявени след края на изборния ден.

Общият резултат на дясно-центристката коалиция, която включва още " Форца Италия " на Силвио Берлускони и " Лига " на Матео Салвини - е сред 41 и 45% според от другите изследвания.

Ляво-центристкото обединяване към " Демократическата партия " получава сред 25 и 30% поддръжка.  

Предстои формалното броене на гласовете. Пред урните бяха призовани над 46 милиона италианци.

Лидерката на партия " Италиански братя " Джорджа Мелони съобщи тази нощ, че бъдещото дясноцентристко държавно управление няма да съобщи доверието на италианския народ, съобщи АНСА.

Воденият от нея съюз реализира безапелационна победа на парламентарните избори съгласно прогнозните резултати.

" Сега е време да поемем отговорност ", сподели Мелони, която наподобява ще стане първата жена министър председател на Италия. " Това е време, в което, в случай че желаеме да бъдем част от историята, би трябвало да осъзнаем, че носим отговорност пред милиони хора, които са ни избрали. " Тя даде обещание, че няма да съобщи доверието, което гласоподавателите са ѝ дали своят вот.

" Ако бъдем призовани да управляваме страната, ще го създадем за всички, с цел да обединим народа, като се възползваме оптимално от това, което сплотява, а не от това, което разделя ", добави тя в малко изказване пред публицисти в Рим.

Мелони съобщи, че съжалява за обстоятелството, че изборната интензивност в Италия е била най-ниската в историята на парламентарни избори. По думите ѝ предизвикването е политиците да накарат хората още веднъж да имат вяра в институциите и да се възвърне връзката сред страната и жителите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР