Крайнодесен депутат във Франция беше разкритикуван днес след като отговори

...
Крайнодесен депутат във Франция беше разкритикуван днес след като отговори
Коментари Харесай

Расистки скандал във френския парламент

Крайнодесен народен представител във Франция беше неодобрен през днешния ден откакто отговори на въпрос на негър народен представител за блокирани в морето мигранти, като съобщи: " Нека се върнат в Африка ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Грегоар де Фурна от партията Национален общ брой направи този коментар в камарата на Националното заседание. Малко по-късно председателката на долната камара на френския парламент Яел Браун-Пиве приключи съвещанието.

Де Фурна насочи своя коментар по време на изявление на Мартен Билонго от лявата партия " Непокорна Франция ", който отправяше питане към центристкото държавно управление на президента Еманюел Макрон по отношение на транспортен съд за морско избавяне в Средиземно море със стотици пасажери на борда, който не е получил позволение да дебаркира в пристанище. Думите " il " (той/тя) и " ils " (те/тях) звучат еднообразно на френски, тъй че не стана ясно дали депутатът от Национален общ брой е имал поради " Нека се върне в Африка " или " Нека се върнат в Африка ".

Партията Национален общ брой е известна със мощната си антимигрантска изразителност. Говорител на партията съобщи, че Де Фурна е отправил забележката си към мигрантите на кораба, а не към сътрудника си народен представител.

" Расизмът няма място в нашата народна власт ", съобщи френската премиерка Елизабет Борн във връзка случая. Тя добави, че долната камара " ще би трябвало да наложи наказания " поради изявлението на де Фурна, само че не посочи какви биха могли да бъдат те.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР