Крайно време е да спрат експериментите в енергетиката, особено когато

...
Крайно време е да спрат експериментите в енергетиката, особено когато
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Либералният консенсус срещу АЕЦ Белене е изключително тревожен

Крайно време е да спрат опитите в енергетиката, изключително когато се касае националната ни сигурност.

Това съобщи съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него построяването на нови нуклеарни мощности в АЕЦ " Козлодуй " и построяването на АЕЦ " Белене " е повече от преференциална договорка, която ръководещите отхвърлят да сключат заради " външнополитическото подстрекателство от Запада ".

" Днешният демократичен консенсус против плана е извънредно обезпокоителен. 35 години АЕЦ " Белене " е парещ картоф. Отдавна можеше да носи пари на българската стопанска система... Трябва ли да затъваме в тези хронични неточности ", пита реторично съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация пред Bulgaria ON AIR.

За позитивен образец Веселинов уточни унгарския министър председател Виктор Орбан, под чието управление Унгария сътвори механизми за " обективна отплата " на всички консуматори и производители.

" Редно е да има повече примирение в този управнически тим. Ние по този начин и не разбрахме това тим ли е или няколко играчи сами за себе си. По-скоро е второто, само че има някакъв неразбираем център на власт: влакът носи страната ни в посока, само че не е ясно кой е машинистът и кой го кара ", илюстрира политикът в студиото.

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация разяснява и жеста на съпартиеца си и евродепутат Ангел Джамбазки, който в края на предходната седмица бе упрекнат, че е направил нацистки жест.

" Това бе жест за опрощение. Зам.-председателката на Екологичен потенциал му направи забележка и той ѝ махна с ръка, че е склонен. Важно е да отбележим предхождащото му изказване, което бе остро сериозно по отношение на Европейски Съюз и изявяваше поддръжка към Орбан и Полша – бързата реакция в съответните кръгове не бе инцидентна. Всеки може да го види този клип и да си реши – има ли подобен привет и или няма ", безапелационен бе Веселинов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР