Крайно рестриктивните мерки, приети спрямо други ромски махали в страната,

...
Крайно рестриктивните мерки, приети спрямо други ромски махали в страната,
Коментари Харесай

Полиция и мегафони в Столипиново, засега не се затваря

Крайно рестриктивните ограничения, признати по отношение на други ромски махали в страната, към този момент няма да се ползват в Столипиново, стана ясно от изключителния брифинг на Областния спешен щаб.
Ще се ускори в пъти полицейското наличие в махалата с най- огромен брой ромско население, ще има непрекъснати уточнения за карантината и болестта посредством мегафони. Ако тези ограничения не дадат резултат, тогава ще се пристъпи към по-радикални ограничения като затваряне на квартала. 
Днешното изключително съвещание е отговор на напрежението, което се сътвори през вчерашния ден и поради което районният кмет алармира щаба- при разпределяне на обществени помощи, се струпаха доста хора на едно място пред пощенския клон.
Директорката на РЗИ в Пловдив доктор Манчева-Танчева изясни една специфичност на ромското население- при тях хронични болести се появяват на по-млада възраст спрямо другите етнически групи, по тази причина и рискът от затруднения при хора, които по възрастов симптом не би трябвало да са в толкоз сериозно положение, е по- огромен.
Още по тематиката четете и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР