Крайно необходимо е България да внесе ново пердложение, с което

...
Крайно необходимо е България да внесе ново пердложение, с което
Коментари Харесай

Шаламанов: Крайно необходимо е България да внесе ново пердложение, с което да въоръжава Украйна

Крайно належащо е България да внесе ново пердложение, с което да въоръжава Украйна. Това съобщи специалистът по сигурност и защита и някогашен министър на защитата Велизар Шаламанов в студиото на " Твоят ден " по NOVA NEWS.

" Тази тематика не се лимитира с оказване на военна помощ за Украйна, а е обвързвана с решение на централния за България проблем - нашата сигурност и защита. Както и ускорено превъоръжаване и потребление на многонационални сили в България, с цел да сме подготвени за всевъзможен тип закани ", разясни Шаламанов.

Той дефинира изявлението на президента Радев, че " Демократична България " тласка страната ни към война, като " неточно ". " Неговата работа не е да атакува политическите партии, а да търси метод за реализиране на единодушие, не за делене на българското общество с внушения и погрешни послания ", съобщи още той.

Бившият министър на защитата разяснява закупуването на 10 изтребителя " Грипен ". " Тази сюжетна линия е от 2002 година ", разясни Шаламанов. По думите му, откакто България е част от НАТО би трябвало да употребява по най-благоприятен метод, това което може да получи от Алианса - т.е тежка механизирана бригада и качества в други области, " а не особено в изтребителната авиация ", счита военният специалист.

Заради мобилизацията в Русия хиляди съветски жители напуснаха родината си и потеглиха към други страни. " Това, което се случва не е без присъединяване на специфичните служби в Русия. Ако те желаят, могат да спрат тази вълна незабавно ", разяснява Шаламанов. Според него те се възползват от миграционната вълна за да обхванат в специфичните служби на прилежащи страни. " Това е естествена процедура на съветските специфични служби. Те са го правили и в предишното ", сподели специалистът. Той отдава това на " неуспеха на специфичната интервенция " на Русия в Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР