Крайно десният вътрешен министър на Италия Матео Салвини обяви плановете

...
Крайно десният вътрешен министър на Италия Матео Салвини обяви плановете
Коментари Харесай

След имигрантите Салвини погна и ромите в Италия

Крайно десният вътрешен министър на Италия Матео Салвини разгласи проектите си да преброи ромските общности и да депортира тези, които нямат законово право да живеят в страната.

„ Няма да се предам и не преставам напред! Италианците и тяхната сигурност са на първо място”, написа Салвини в „ Туитър”, откакто опозицията съобщи, че концепциите му са „ расистки” и „ фашистки”.

Салвини към този момент е обект на рецензии, откакто отхвърли предходната седмица да допусне избавителен транспортен съд с 629 бедстващи имигранти на борда да дебаркира в Италия.

Той показа проекта си за броене на ромите по национална телевизия.

Според Салвини то ще помогне на управляващите да „ видят кой, по какъв начин и какъв брой на брой са”. След това ще даде съображение да изгонят всички роми с непознато поданство и без нужните документи.

„ С това броене нямаме желание и няма и да взимаме пръстови отпечатъци”, разясни Салвини.

„ Нашата цел е да разберем обстановката в ромските лагери. Искаме да предпазим хилядите деца, на които не им е разрешено да посещават постоянно училище”, акцентира той.

По думите му ромите - имигранти в Италия, от Румъния, Албания и България са най-малко половин милион. Според формалната статистика ромското население е сред 110 и 170 хиляди души, като към половината са с италиански генезис, a огромна част от останалите живеят във краткотрайни лагери.

"Censimento " dei Rom e controllo dei soldi pubblici spesi. Se lo propone la sinistra va bene, se lo propongo io è RAZZISMO. Io non mollo e vado dritto!
Prima gli italiani e la loro sicurezza. https://t.co/4tq6zADpv2
— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) June 19, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР