Крайната десница влезе в парламента на АндалусияИспанската социалистическа работническа партия

...
Крайната десница влезе в парламента на АндалусияИспанската социалистическа работническа партия
Коментари Харесай

Крайната десница влезе в парламента на Андалусия

Крайната десница влезе в Народното събрание на Андалусия
Испанската социалистическа работническа партия /ИСРП/ завоюва парламентарните избори в испанската самостоятелна област Андалусия. Това демонстрират данните при обработването на 98,27% от протоколите, оповестяват локалните управляващи.

ИСРП ще разполага с 33 места в 109-местния парламент на региона. След социалистите се подрежда консервативната Народна партия с 26 мандата. Центристката партия „ Граждани “ получава 21 места, лявата коалиция „ Андалусия, напред “ - 17. За пръв път в районния парламент влизат представителите на крайнодясната политическа мощ „ Вокс “ с 12 депутати.

Избирателната интензивност е 58,56%. Тя е по-ниска, в сравнение с предходните избори през 2015 година, когато доближи 62,3%.

Социалистическата партия, която в района се оглавява от Сусана Диас, беше любимец за продобиване на вота през цялото време. ИСРП ръководи автономията повече от 30 години. Резултатът, който получи след вчерашния избор, обаче, е най-ниският в нейната история.
 "Граждани" се радват на положителния си резултат. "Граждани" се радват на положителния си резултат. / БГНЕС
ИСРП също по този начин няма безусловно болшинство в Народното събрание, с цел да сформира безпроблемно районно държавно управление. Това значи, че на социалистите им следва да водят договаряния с останалите политически сили. Не е изключено даже те да не съумеят да сформират коалиция.

На собствен ред коалиция могат да създадат консерваторите от Народната партия, „ Граждани “ и „ Вокс “, които взети дружно имат 59 депутати. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР