Краят още не е дошъл за Kiss - хард рок

...
Краят още не е дошъл за Kiss - хард рок
Коментари Харесай

Легендарните рокаджии от Kiss вече са по-богати с 300 млн. долара

Краят още не е пристигнал за Kiss - хард рок групата е продала каталога, комерсиалната марка и интелектуалната си благосъстоятелност на шведската компания " Попхаус Ентъртейнмънт Груп ", съобщи Асошиейтед прес.

Сделката се прави оценка на над 300 милиона $.

В началото на декември Kiss изнесоха последния концерт от прощалното си турне. Групата не за първи път си партнира с " Попхаус Ентъртейнмънт Груп ", чийто съосновател е Бьорн Улвеус от АББА.

Когато излязоха на сцената за последното си шоу в фамозната зала " Медисън скуеър гардън " в Ню Йорк, в края на концерта сегашните членове на Kiss - създателите Пол Стенли и Джийн Симънс, китаристът Томи Тайър и барабанистът Ерик Сингър, показаха цифровизирани аватари на самите себе си.

Авангардната технология е основана от компанията за специфични резултати " Индъстриъл лайт енд меджик " на Джордж Лукас в партньорство с " Попхаус Ентъртейнмънт Груп ".

Двете компании неотдавна сплотиха напъните си за шоуто " ABBA Voyage " в Лондон, което даде опция на феновете да участват на цялостен концерт на шведската супергрупа в разцвета й, изнесен от личните цифрови аватари на членовете й.

Начините, по които ще бъдат употребявани аватарите на Kiss, към момента не са оповестени, само че основният изпълнителен шеф на " Попхаус Ентъртейнмънт Груп " Пер Сундин споделя, че почитателите могат да чакат в бъдеще биографичен филм, документален филм и прекарване с групата.

През втората половина на 2027 година в Северна Америка е планувано да започва шоу с аватари, което обаче няма да наподобява на " ABBA Voyage ", добавя Сундин. Той споделя още, че покупката цели да показа Kiss на новите генерации, което съгласно него отличава " Попхаус Ентъртейнмънт Груп " от други компании, придобили музикални каталози.

Kiss са втората инвестиция на " Попхаус Ентъртейнмънт Груп ", откакто през януари в съдействие с компанията влезе американската певица и авторка на песни Синди Лопър, напомня организацията, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР