Краят на работния ден. Прибираме се вкъщи при любимите си

...
Краят на работния ден. Прибираме се вкъщи при любимите си
Коментари Харесай

Всичко започва още от устата

Краят на работния ден. Прибираме се у дома при обичаните си хора и сядаме да вечеряме. Често това е единственото ястие за деня, само че даже да не е, то е най-обилното. Храненето и храната са част от нашия живот и са доста значими, защото ни дават всички потребни субстанции, с цел да живеем. Организмът единствено извлича нутриентите и ги преработва.

Преработката на храната стартира още от устата. В слюнката ни се съдържа ензимът амилаза, която стартира да работи с дъвченето. Втората спирка е стомахът, където стомашните сокове, със съдържащите се в него ензими, стартират да смилат храната, която се трансформира в каша.

Мускулатурата в долната част на стомаха обезпечава напредването на съдържимото до дванадесетопръстника. Тук кашата е подложена на действието на ензими, съдържащи се в соковете, отделяни от жлъчката и панкреаса и минава в тънките вътрешности.

Панкреатичната липаза смила мазнините, в изискванията на мощно алкална среда на червата. Т.е. на всеки обособен стадий от храносмилането са нужни ензими.

 Снимка 316404

Ензимите са протеини, които форсират химическите реакции в организма (понякога над 1000 пъти). Без тях процесите в организма биха протичали толкоз постепенно, че не би било допустимо съществуването, а дефицитът даже единствено на един ензим би повлиял на целия ни метаболизъм. Колкото повече разчитаме на синтезирането на ензими в организма, толкоз повече го натоварваме, и редуцираме времето му за възобновяване.

Основната грижа на тялото е да обезпечи задоволително хранителни субстанции за съществуването си - като разгради и усвои продуктите и ги трансформира в източник на потребни субстанции. Този развой лишава доста сила, изключително в случай че организмът би трябвало самичък да синтезира изчезналите ензими.

При хранене над 50% от силата се изразходва за процесите на храносмилане. При мощен стрес, доста ниска или доста висока температура, или друго рисково събитие, тялото се нуждае от доста повече ензими, в сравнение с в обикновено положение.

Допълнителното приемане на храносмилателни ензими ускорява съпротивителните сили на организма против вируси, външни патогени и стрес, оказва помощ при възпаления, усъвършенства кръвообращението, оказва помощ при зарастването на рани и се бори с вируси. Именно заради тази причина е значимо да се резервира равнището на ензимите в тялото.

 Снимка 316403

Има три съществени метода за опазване и попълване на равнището на ензимите: посредством ястие на сурова храна, посредством вярно съчетаване на продуктите по количество и качество, и посредством приемане на ензимни добавки.

Продуктът Enzy-Mill съдържа най-важните храносмилателни ензими, подбрани от растителни източници и микроорганизми - Amylase; Lipase; Protease 4.5; Protease 3.0; Alpha-galactosidase; Lactase; Cellulase; Bromelain в National Enzyme Company - USA , водач в производството на ензими. Те усъвършенстват усвояването на значимите за организма нутриенти, като въглехидрати, мазнини, протеини, витамини и минерали.

Таблетките са устойчиви на стомашната киселинност, имат необятен набор на деяние. Те имат прелестен усет и могат да се сдъвчат. Таблетките в Enzy-Mill не съдържат скотски артикули, оцветители и консерванти. Могат да се одобряват и от вегетарианци.

Enzy-Mill усъвършенства храносмилането, като оказва помощ на храносмилателните ензими в човешкия организъм с спомагателната си мощ, вследствие на което не усещаме тежест и болки в стомаха, предотвратява подуването и понижава газовете.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР