Краят на лятото винаги е горчив и напрегнат период от

...
Краят на лятото винаги е горчив и напрегнат период от
Коментари Харесай

Социални връзки: Как да намалите риска от ранна смърт

Краят на лятото постоянно е горчив и под напрежение интервал от годината. Независимо дали се подготвяте за връщане в учебно заведение или на работа, краят на лятото бележи миг, в който всички усещаме, че би трябвало да се върнем към забързаното сиво всекидневие, показват психолози. Независимо дали става въпрос за домашните, работата в двора или други задания, постоянно се оказваме свръхнатоварени, копнеейки да установим възприятие за равновесие в живота си.

Когато навлезем в рутината, би трябвало да се съсредоточим върху нещата, които са най-важни и ще ни оказват помощ да живеем щастливо и здравословно, пише Psychology Today. 

Какво си представяте, когато мислите за здравословен живот?

Дали описът ви се състои от това да извършите повече крачки, да се храните по-здравословно, да си лягате по-рано или да замените газираните питиета с вода? Всички те са значими за нашето здраве, само че множеството хора не осъзнават, че доста други фактори оказват въздействие върху физическото здраве, да вземем за пример социалните връзки.

Доказателствата в поддръжка на изгодите от обществената връзка за здравето са безапелационни и широкообхватни. Проучвания подчертават общото сред обществените връзки и понижения риск от по-ранна гибел , укрепването на сърдечносъдовото богатство, засиления имунитет против инфекции и смекчаването на възпалителните процеси.

Хората, с положителни обществени връзки, оповестяват и за по-ниски равнища на меланхолия, тревога и други психологични разстройства. Освен това обществените връзки са свързани с по-добра когнитивна функционалност и резистентност на стрес. 

Социалната връзка обгръща три съществени съставния елемент, показват експерти. Това са конструкция, функционалност и качество. Структурата, или размерът и разнообразието на обществените взаимоотношения, е в основата на нашата обществена връзка, като обезпечава наличието на хора в живота ни и постоянни обществени контакти. Качеството може да обхване целия набор от мощно положителни и грижовни до враждебни и изпълнени с спорове страсти, което демонстрира нуждата от висококачествени и пълноценни взаимоотношения и взаимоотношения. Заедно те оказват многостранно влияние върху нашето здраве и благоденствие.

Всички ние се сблъскваме с спънки пред връзката, без значение дали става дума за претрупан график, географско разстояние, влошено здраве или неустановеност. Докато мислим за приоритизиране на връзките си, би трябвало да разгледаме всеки аспект на обществената връзка. Подобряването и приоритизирането на обществените ни връзки може освен да усили щастието и качеството на взаимоотношенията ни, само че и да увеличи физическото ни здраве, продължителността на живота ни и цялостното ни богатство.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР