Краят на изкопаемите горива е единственият начин да спасим горящата

...
Краят на изкопаемите горива е единственият начин да спасим горящата
Коментари Харесай

Чарлз Трети в емоционална реч: Оцеляването ни е застрашено

Краят на изкопаемите горива е единственият метод да спасим горящата ни планета, съобщи през днешния ден генералният секретар на ООН Антониу Гутериш на тазгодишната Среща на Организация на обединените нации за климата (КОП28), съобщи Ройтерс.

В тазгодишната климатична среща вземат участие повече от 80 хиляди души, което е рекорден брой на участниците, отбелязва Франс прес.

„ Достигането на лимита от 1,5 градуса е вероятен единствено в случай че сложим завършек на използването на изкопаемите горива. Не просто да я понижим “, сподели Гутериш.

Той прикани фирмите в областта на изкопаемите горива да влагат в преход към възобновими енергийни източници, а държавните управления – да оказват помощ, като наложат тази смяна, в това число посредством високи налози върху облагите в бранша.

„ Призовавам държавните управления да оказват помощ на промишлеността да направи верния избор “, сподели Гутериш.

Британският крал Чарлз Трети съобщи през днешния ден, че светът е рисково надалеч от оправянето с климатичната рецесия и че международната стопанска система ще бъде изложена на заплаха, в случай че не бъдат решени бързо проблемите с околната среда, съобщи Ройтерс.

 

Британският монарх сподели това на Срещата на Организация на обединените нации за климата КОП28.

„ С цялото си сърце се апелирам КОП28 да стане още една повратна точка към дейности за същинска промяна “, посочи Чарлз Трети.

Президентът на ОАЕ, които са хазаин на събитието, шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян разгласи през днешния ден, че ще бъде основан фонд на стойност 30 милиарда $ за намиране на решения на климатичната рецесия.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова през днешния ден за таксуване на всички въглеродни излъчвания, които се отразяват неподходящо на климата, съобщи ДПА.

„ Има по какъв начин да понижим излъчванията, като в това време подтикваме нововъведенията и растежа: да сложим цена на въглерода “, сподели Фон дер Лайен на събитие, отдадено на въглеродните пазари, в границите на климатичната конференция КОП28 в Дубай.

„ Нека работим за слагането на цена на всички излъчвания на въглероден диоксид в света “, съобщи тя, като означи, че понастоящем единствено 23% от международните излъчвания са обхванати от принадлежности за въглеродно таксуване.

Нидерландия ще способства с 15 милиона евро за нов фонд за справяне с вредите, породени от климатичните промени, съобщи пред Ройтерс нидерландският министър председател Марк Рюте, който взе участие в КОП28.

„ Нямаме две планети Земя “, съобщи бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва на КОП28.

Бразилия е подготвен да играе ролята на водач в отбраната на климата, сподели още бразилският водач.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР