Краят на есента е винено и деликатесно време. Остават няколко

...
Краят на есента е винено и деликатесно време. Остават няколко
Коментари Харесай

Над 500 български вина от 75 изби ще бъдат показани на DiVino.Taste 2018


Краят на есента е винено и деликатесно време. Остават няколко дни до DiVino.Taste 2018 – най-значимият конгрес на българското вино. На 23, 24 и 25 ноември всеки винолюбител и всеки винопрофесионалист може да дегустира в Зала 5 на Интер Експо Център София над 500 от най-хубавите български виновност на близо 75 разнообразни винарски мазета. Като разумно допълнение към най-мащабната дегустация на български виновност DiVino.Taste 2018 показва и особено обособената ГУРМЕ ЗОНА – селекция от специфични деликатеси, винени и кулинарни аксесоари в част от главната зала. Изложителите в това вкусно пространство са близо 30. Сред тях ще намерите основани със специфични грижи и умения сирена, кашкавали, салами, боб и други обичайни артикули на Slow Food България и на членове на Българска асоциация биопродукти; може да опитате и купите зехтини от най-голям клас: испански и гръцки, предлагани от Elly's Supreme Taste или френски – на Le Petit Quché, които дружно с разнообразни елитни артикули за гурмани показват и системата Coravin за дълго предпазване на отворени виновност. Подобна система, комфортна за прилагане вкъщи, ще намерите и при Sagax дружно с други потребни аксесоари. Уникалните чаши за вино Riedel са на ваше разположение, за ги изпробвате с разнообразни виновност и да изберете вашия любимец. Най-качествени уреди за виното и гастрономията оферират и Двата щъркела.

Pliska Oil гордо показват своите разнообразни типове студено пресовано слънчогледово олио със особено качество, а La Bottega 1991 ще ни изненадат с класни италиански салами, сирена и други апетитни богатства. От Ancestral Superfoods може да се снабдите с някои забележителни суперхрани с античен генезис.

Всички деликатеси и специфични артикули може да опитате и купите на място, а общата зала дава опция и да ги съчетавате с вино. Например сирената с трюфели на Du Chef са забележителна компания на някои червени виновност, както и сицилианските шоколади Modica, веганските шоколади на Smart Sisters или суперсладката на Светулка. Подходящи за всевъзможни типове вино или просто за ядене са хлябът, печивата и сладкишите на Bakers, CO-CO Sweet and More, Сладко и Солено.

В Гурме зоната ще може да се наслаждавате и на превъзходното кафе с марка Dabov, както и да пробвате вкусните храни на Cult Gourmet Catering.

Тазгодишното издание на DiVino.Taste основава за пръв път и едно особено дегустационно място: Fine Wine Corner! Това е обособено пространство в главната зала на ревюто, където ще бъдат показани 50 деликатно подбрани български виновност от най-голям клас, редки и скъпи бутилки, наградени, остарели реколти, виновност с енотечна стойност – виновност, които си заслужава да бъдат опитани, виновност за сбирки. Част от тези виновност може да се закупят – единствено в границите на DiVino.Taste и единствено в особено построения в залата на събитието магазин Casavino, където ще се оферират общо над 3000 разнообразни етикети от виновността, представяни по щандовете на избите.

И още, за пръв път пред българските медии ще бъдат показани с дегустация чаши Riedel, избрани особено за три от знаковите за България локални червени сортове – мавруд, необятна мелнишка лоза и рубин!

24 ноември, събота, 13:30, зала Вихрен на Интер Експо Център, DiVino.Taste 2018!

Вижте повече на Taste.bg

Купете билети на Vintageclub.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР