Край пловдивското село Шишманци втори ден продължава битката с пожара

...
Край пловдивското село Шишманци втори ден продължава битката с пожара
Коментари Харесай

Няма обгазяване от пожара в сметището край село Шишманци

Край пловдивското село Шишманци втори ден продължава борбата с пожара в депото за битови боклуци. Огънят е локализиран, само че гасенето ще продължи няколко дни, тъй като огнището е в дълбочина и на труднодостъпно място, което затруднява работата на пожарникарите. Има ли превишение на нормите за рискови газове във въздуха и каква е обстановката сега.

Шишманци, Раковски

За момента превишение, на нормите за рискови газове, не е регистрирано от Регионалната ревизия по околна среда. Мобилните измервателни уреди минават по другите села, защото вятърът и димът от пожара, непрекъснато сменят своята посока.

Цяла нощ три екипа се справяха с потушаването на огъня, а сега седем са на место поради продължаващата обстановка, която е възпрепятствана от мощния вятър, покачващите се температури и огнището, което се намира в дълбочина.
Главен комисар Николай Николов, шеф на ГДПБЗН: По отношение на контрола на въздуха, следобяд чакаме промяна на посоката напразно, от северозападен да стане югоизточен и надлежно в другата посока чакаме, до един-два часа, да се включи нова мобилна станция за надзор на въздуха. Контролът на пътния трафик по автомагистрала " Тракия " ще се случи посредством коли на Пътна полиция в двете направления, които да уведомят, в случай че видимостта на автомагистралата бъде понижена.
Съветът към жителите на засегнатите места, които са Шишманци, Болярци и Белозем, е да уплътнят своите прозорци, да не излизат, в случай че това не е неотложно и в случай че някой се почувства зле, незабавно да алармира на Спешна помощ.

През 2017 година в село Шишманци пламтя хранилище за пластмаса с изключително състояние, а пожарът през 2019 година е причина за неодобрение измежду жителите на тези три обитаеми места, в които живеят към 5000 поданици. В момента те изготвят подписка с претенции за предварителна защита, по-адекватно пожароизвестяване и непрекъснато премерване на въздуха за рискови газове.

Няма към момента изясненост какво е възпламенило пожара и по кое време той ще бъде изгасен изцяло.
 Три пожарни автомобила дежуриха цяла нощ край село Шишманци Три пожарни автомобила дежуриха цяла нощ край село Шишманци
Три противопожарни екипа останаха дежурни през нощта в региона на пожара в депото за битови боклуци край пловдивското село Шишманци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР