Край на слугинажа и начало на честната и достойна журналистика,

...
Край на слугинажа и начало на честната и достойна журналистика,
Коментари Харесай

Сашо Диков: Ако стана шеф на БНТ - край на слугинажа, ще се задават най-неудобните въпроси

Край на слугинажа и начало на честната и почтена публицистика, която задава най-неудобните въпроси.
 Кандидатът за общоприет шеф на Българска национална телевизия Явор Симов показа концепцията си пред Съвет за електронни медии  Никола Тодоров от състезанието за Българска национална телевизия: Ще затворя малкия екран от вътрешната страна против източване от външни продукции  Започнаха чуванията на претендентите за Българска национална телевизия - Сашо Йовков сложи акцент върху финансите
Така ще изглежда БНТ на Сашо Диков, в случай че той бъде определен за общоприет шеф, разгласи самият Диков по време на чуването си в Съвет за електронни медии тази заран.

" Много хора ще си кажат - в случай че го изберат, ще плюе от заран до вечер Бойко Борисов. В малките екрани, в които съм работил, сме показвали и свадите, само че и брифинги, конференции с присъединяване на премиера - просто това не прави усещане ", разяснява претендентът. В това отношение той даде обещание " идентичен критерий и към власт, и към съпротива ".

" Не може в пика на " Апартаментгейт " предаването " Референдум " да се занимава с Турция и с проблемите на Европа - това е бягство от най-важните проблеми в страната, съобщи Диков.

Дългогодишният публицист и водещ счита, че в БНТ1 акцентът би трябвало да е върху новините, публицистиката и проверяващата публицистика . " По света и у нас " би трябвало да резервира часа на централната си емисия (20:00), а след него да се излъчва публицистичен час (21:00-22:00).

Засилен информационно-публицистичен детайл с доста директни включвания по модела на тогавашния Канал 3 той предлага за БНТ2. Там било уместно, да вземем за пример, да се прави всекидневно шоу " Властта през днешния ден " - от Народното събрание с изявленията и директни включвания, от брифинги на кабинета и министерствата и други водещи събития. Според Сашо Диков БНТ2 не може да остане в настоящия си формат (канал за просвета и образование), тъй като за това няма задоволително аудитория. Българска национална телевизия би трябвало да има и студийни излъчвания с спорен темперамент а`ла Си Ен Ен, уточни журналистът. Многократно той даде образци с работата си в Канал 3 и Би Ай Ти, които по думите му за малко направил по-търсени, гледаеми и с високо доверие измежду феновете.

БНТ3 би трябвало да се резервира като стратегия за спорт, само че и за здравословен метод на живот - с излъчвания за фитнес и прочие, добави Диков.

" За мен в концепцията си ти си направил съвършената телевизия. От концепциите, с които разполагаме, това е най-хубавата - разяснява членът на Съвет за електронни медии Бетина Жотева. - С това човек може от заран до вечер да се забавлява, да се осведоми и почива, гледайки тези три канала. Това за мен е малкия екран химера - само че е неизпълнимо за положението, което сега Българска национална телевизия се намира. Няма финансов, механически и кадрови запас за това, а то е ослепително. Това е по-добра програмна скица от Би Би Си. Как това може да бъде изпълнено с този бюджет? ", попита тя. В отговор Диков разгласи, че е необходим по-смел диалог за бюджета на Българска национална телевизия, а в случай че до три месеца след встъпването си в служба не успее да осъществя замисъла в концепцията си, би подал оставка.

" Имам нула отговорности към страната, нямам ипотеки - това ме прави самостоятелен и свободен човек и елементарно предвидим, мога почтено да правя работата си ", заключи Диков.

По-късно през днешния ден Съвет за електронни медии ще изслуша и останалите двама претенденти в състезанието - Емил Кошлуков и Стоил Рошкев, а на следващия ден петимата членове на регулатора ще гласоподават кой да бъде новият общоприет шеф на националната телевизия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР