Край на кариерата за добив на глини до Куклен. Концесионният

...
Край на кариерата за добив на глини до Куклен. Концесионният
Коментари Харесай

Прекратиха договор на пловдивска фирма за кариера за глини в региона

Край на кариерата за рандеман на глини до Куклен. Концесионният контракт за рандеман на строителни материали от находище „ Батака " е бил преустановен предварително по време на съвещание на Министерски съвет. Това е станало по взаимно единодушие сред страната и концесионера „ Тракия Керам “ ЕООД, благосъстоятелност на Теофана Михова. 
Прочетете още
Находище „ Батака " се намира на територията на община Куклен. През септември 2007 година за него е подписан контракт, според който компанията има право да добива материал от повърхност 321 300 кв.м., а срокът, в който има право да го прави, е 30 години. Концесионерът планираше да вложи в добива на суровината 960 000 лв., а по сметката на община Куклен да превежда 30% от концесионното заплащане.

Предвидената средногодишна продуктивност от кариерата бе 15 000 тона материал. Понастоящем обаче находището не се експлоатира, излиза наяве от решението на Министерски съвет.

С претекст особеностите на пазара и липса на фабрика за преправка на глина наоколо компанията е поискала прекратяването на концесията. „ Тракия Керам " ЕООД е показало пред Министерски съвет, че няма бъдещи капиталови планове.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР