Край на извънредната епидемична обстановка у нас.Правителството реши да приключи

...
Край на извънредната епидемична обстановка у нас.Правителството реши да приключи
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Не вярвам да достигнем до такава огромна заболеваемост, каквато имаше през последната вълна

Край на изключителната епидемиологична конюнктура у нас.

Правителството реши да завърши налагането и на всички ограничаващи ограничения. Така от 1 април към този момент няма да е наложително носенето на маски на закрито, както и спазването на отдалеченост.

Отпадат и рестриктивните мерки на броя лица, които посещават обекти на закрито и намерено. От идващият петък отпада и рекомендацията за работата от у дома или така наречен „ хоум офис ”. Според здравни специалисти обаче цялостното унищожаване на ограниченията крие съществени опасности. Пред NOVA държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев сподели, че към момента е рано да се сбогуваме с Коронавирус пандемията.

„ Не може в страна близка до нас, да вземем за пример Германия да има 300 хиляди нови случая на ден, а ние да споделяме, че нещата са завършили. Не, не са завършили. Те са много по-оптимистични. Вървят към това, за което всички говорихме – че евентуално, само че няма да е толкоз малко, Коронавирус ще стане един от многото респираторни вируси – не толкоз заплашителен, не толкоз ангажиращ вниманието ни, само че няма да изчезне ", изясни Кунчев. 

Запитан дали е допустимо въпреки всичко да се доближи до шеста вълна, той разяснява: „ Тя няма да е същата. Не имам вяра да достигнем до такава голяма заболеваемост, каквато имаше през последната вълна. Дори и тя да се вдигне, това няма да е обвързвано с доста внезапно повишение на хората, които се нуждаят от болнична помощ и от интензивно лекуване. Това, което виждаме на Запад, е тъкмо това ”.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР