Кръвта на мъченика несъмнено ще разпали нова вълна на съпротива

...
Кръвта на мъченика несъмнено ще разпали нова вълна на съпротива
Коментари Харесай

Иран: Смъртта на номер две в Хамас ще разпали още по-голяма съпротива срещу Израел

" Кръвта на мъченика безспорно ще разпали нова вълна на опозиция и мотивация за битка против ционистките окупатори освен в Палестина, само че и в района и измежду всички търсещи независимост по света ", сподели представителят на иранското външно министерство Насер Канаани.

Той също по този начин осъди нарушаването на суверенитета и териториалната целокупност на Ливан от страна на " нападателния ционистки режим ".

Премиерът на Палестинската автономност Мохамад Ибрахим Щайе също осъди убийството на Ал Арури, съобщи Франс прес.

Въпреки че ислямисткото придвижване " Хамас " и палестинските управляващи са в спор от 2007 година, Щайе " осъди убийството, осъществено в южно предградие на ливанската столица Бейрут довечера.

" Заместник-председателят на политическото бюро на " Хамас " беше погубен дружно с двама свои спътници ", означи палестинският министър председател.

Той дефинира удара като " закононарушение, осъществено от известни нарушители ", и предизвести " за рисковете и следствията, които може да настъпят ", се споделя в изказване на неговата канцелария.

Салех ал Арури, упрекван от Израел, че стои зад многочислени набези, беше определен през 2017 година за заместител на ръководителя на политическото бюро на " Хамас " Исмаил Хания, като публично се трансформира във фигура номер две в ислямисткото придвижване. След като прекара общо съвсем 20 години в израелски затвори, той бе освободен през 2010 година, при изискване че ще отиде в заточение, и от този момент живееше в Ливан, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР