Кръвните съсиреци всъщност не са толкова плашещо нещо. Ако се

...
Кръвните съсиреци всъщност не са толкова плашещо нещо. Ако се
Коментари Харесай

6-те най-ранни симптома на тромбозата

Кръвните съсиреци в действителност не са толкоз плашещо нещо. Ако се нараним, те са тези, които оказват помощ на кръвта да се съсири, тъй че кървенето да спре.

Но образуването на кръвни съсиреци, запушващи кръвоносните съдове, са с нежелателен външен тип, а и може да основат здравословни проблеми и даже опасност за живота.

Опасност от тромбоза

" Когато се образуват кръвни съсиреци в системата на дълбоките вени, те могат да бъдат мъчителни и доста рискови ", споделя Луис Наваро от Ню Йорк. Образуването на такива съсиреци се назовава дълбока венозна тромбоза. Кръвните съсиреци наподобяват на бетонни блокове, които блокират пътя за кръвопотока: основават тапи в кръвоносната система и не разрешават на кръвта да доближи до мечтаните органи.

Ситуацията може да бъде в допълнение усложнена, в случай че в белите дробове има кръвен съсирек. Това се назовава белодробна емболия и пречи на виталните органи да получат нужния О2. Може даже да докара до гибел. Ето за какво е належащо да се запознаете с някои признаци, на които хората постоянно не обръщат внимание, макар че те могат да ни предупредят за риска от тромбоза.

1. Оток на един от крайниците

Подутият крайник или ръка е явен сигнал за дълбока венозна тромбоза. Кръвният съсирек блокира кръвообращението в крайниците и това води до отичане, дължащо се на застояла течност. Така че, в случай че имате отичане на крайниците и изключително в случай че е съпроводено от болежка, неотложно би трябвало да се консултирате с Вашия доктор.

2. Болка в ръцете или краката

Обикновено болката по време на тромбоза се демонстрира в композиция с други признаци: зачервяване и отичане. " За страдание, болката при тромбозата може да бъде объркана с спазми или навяхвания, тъй че не се обръща нужното внимание от пациентите ", оповестява доктор Наваро.

Най-често болката по време на образуването на кръвен съсирек поражда по време на вървене или когато пръстите се изтеглят в посока на долния крайник. Така че, в случай че имате продължителни мускулни крампи и изключително в случай че кожата на мъчителната област е топла или има друг цвят, това е причина да се отиде на доктор.

3. Зачервяване на кожата

Натъртването също е вид на кръвен съсирек, само че в множеството случаи това не е причина за безпокойствие: дълбоката венозна тромбоза не се вижда елементарно. Максимумът, който можете да забележите, е неясно или по-често зачервяване на кожата. В допълнение, тромбозата може да провокира чувство за топлота в крайника на мястото на смяна на цвета на кожата.

Болка в гърдите

Гръдна болежка може да значи белодробна емболия. Както отбелязва доктор Наваро, емболизмът и инфарктът имат сходни признаци. Въпреки това, в първия случай, тя е много остра и се усилва с всеки мирис - това е главният знак, посредством който можете да разпознаете емболизмът. В тази обстановка неотложно се обадете на доктор.

Трудно дишане и сърцетуптене

Кръвният тромб в белите дробове стопира притока на О2, което усилва сърдечната периодичност. Така чувството за липса на въздух в композиция с учестено сърцетуптене са сигналите на тялото за допустимо тромбоза. Освен това може да се почувствате слаби и даже да загубите схващане. Опитайте се да получите здравна помощ допустимо най-скоро.

Неизяснена кашлица

Не можете да спрете кашлицата? Ако в това време имате признаци като зной, сърцетуптене и болки в гърдите, е, още веднъж, може да е белодробна емболия. Кашлицата в този случай нормално е суха, само че от време на време може да бъде съпроводена от храчки или кръв.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР