Кравата Пенка ще живее. Това стана ясно след последните изследвания

...
Кравата Пенка ще живее. Това стана ясно след последните изследвания
Коментари Харесай

Край на драмата: Кравата Пенка ще живее, връщат я на собственика ѝ

Кравата Пенка ще живее. Това стана ясно след последните проучвания на животното, които демонстрираха, че то е в чудесно здраве.

От Българската организация по сигурност на храните прецизираха, че лабораторните разбори на кравата, обитавала 15 дни в Сърбия и минала назад границата, са негативни за изследваните заболявания.

„ Предстои правене на протоколите от изпитванията, като животното остава на този стадий възбранено в с. Копиловци. Очаква се към края на седмицата животното да бъде върнато за развъждане в обекта в с. Мазарачево. Продължат срещите на изпълнителния шеф на организацията доктор Дамян Илиев с сътрудници от Сърбия по трансграничното съдействие в региона на ветеринарната активност ”, се споделя още в формалното известие на уеб страницата на БАБХ.

Това значи, че кравата дезертьор няма да бъде евтаназирана и до края на седмицата ще бъде върната на притежателя си Иван Харалампиев. Случаят с кравата Пенка закупи международна извесност.

Тя прекоси границата ни със Сърбия и прекара 15 дни на територията на западната ни съседка, след което се върна вкъщи. Заради това от организацията по храните желаеха да я умъртвят с претекста, че това е условие на европейското законодателство. Стопанинът на кравата обаче направи медийно притежание проблема, а кравата стана международно известна и стартира акция за нейното избавяне.

И сър Пол Маккартни – някогашният член на именитите „ Бийтълс ”, се включи с коментар за ориста на кравата Пенка. „ Мисля, че би било в действителност отлично, в случай че тази бременна крава получи опрощение. Тя не е направила нищо неприятно ”, написа сър Пол във „ Facebook ” и уточни линк към петицията за спасяването на кравата Пенка. Информацията на музикантът обаче е остаряла, защото преди дни стана ясно, че Пенка не е бременна. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР