Краткосрочни парламенти, но с ясни цели - това предвижда проф.

...
Краткосрочни парламенти, но с ясни цели - това предвижда проф.
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Изпитвам неудобство, тъй като убедих много хора да гласуват за ПП

Краткосрочни парламенти, само че с ясни цели - това планува проф. Александър Маринов, ръководител на стратегическия съвет към президента.

“Съставянето на партия не е толкоз бъро и лесно”, съобщи професорът в предаването “Карай направо”.

Според него е допустимо да преминем през преходни положения, като да вземем за пример държавни управления с къс небосвод.

“Могат да се създадат такива краткотрайни държавни управления, даже някой от тях могат да бъдат доста потребни, в случай че се се тръгне обаче по друга линия, не както се действаше сега”, разясни Маринов.

“Конкретната развръзка е отчаяние за доста хора”, сподели той и добави, че изпитва стеснение от това, че е убедил доста хора да гласоподават за “Продължаваме промяната” на последните предварителни парламентарни избори.

“При съставянето съдружното съглашение за кабинета “Петков” бяха подминати противоречивите въпроси и това докара до едно неизбежно фиаско”, съобщи проф. Маринов.

Той отхвърли обвиняванията, че президентът Радев прави нещо тайно.

“Той се отнася към това държавно управление по същия метод, по който се отнасяше към държавното управление на ГЕРБ. Отначало стартира с по-меки рецензии, по-скоро с напомняне”, сподели ръководителят на стратегическия съвет към президента.

Той изясни, че ролята на президентът по-скоро е била да защищити четворната коалиция от неточности, само че не е бил злобен в своите рецензии.

“Той е индивидът, който даде път на днешното държавно управление, само че той не е индивидът, който в сглобил четворната коалиция”, безапелационен бе Маринов. “Ако някой по-мъдър и умел човек беше правил четворната коалиция, щеше да е по-добре”, добави той.

Професор Маринов разяснява и думите на водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който сподели, че президентът имал тежък грях, тъй като довел Кирил Петков и Асен Василев във властта. На това Маринов отговори: “По-добре Борисов да не приказва за грехове”.

“При всяко състояние третият мандат ще бъде доста по-труден”, счита още Маринов. “Само една партия в Народното събрание желае избори - това е “Възраждане”. Другите, колкото и да приказват противоположното, не биха желали да отиват на избори”, сигурен е той.

Маринов отхвърли да предвижда какво би се случило при връчването на третия изследователски мандат, “защото доста се утежниха отношенията”.

“След всичко, което е казано и направено, няма да е елементарно да се реализира диалогичен развой и взаимни отстъпки. Ще има обезверени опити да се сглоби нещо. Но на нас не ни би трябвало държавно управление непременно. Трябва ни държавно управление, което да прави работа, да има парламентарно болшинство, което да приема законите”, безапелационен бе професорът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР