Краткият отговор на безумния въпрос е В Африка... Автор на

...
Краткият отговор на безумния въпрос е В Африка... Автор на
Коментари Харесай

Пълен смях! Автор на книги за расовата теория пита къде са черните в „Шогун”

Краткият отговор на безумния въпрос е „ В Африка... ”

Автор на книги и публикации за сериозната расова доктрина стана за смях в мрежата, откакто с цялата си съвестност зададе въпроса: „ Къде са черните (хора) в сериала „ Шогун ”? ” . Адаптацията на истинския сериал от 1980 година и на истинския разказ на Джеймс Клавел, изненадващо за стила на Нетфликс, е исторически точна. Тя пресъздава събитията в островната страна от 1600 година, в края на революция, дефинирала идващите няколко века от историята на Япония. Всичко стартира, когато край едно малко рибарско населено място, основните герои откриват корабокруширал европейски транспортен съд.

Японци и европейци, само че не и африканци? Уилям Спиви не може да одобри тази несправедливост.

„ Белите герои, които се появяват в първите епизоди, показват Португалия, Испания, Англия и Холандия. Те не могат да бъдат наречени „ герои ”. Сега задавам въпросът, който наивно не зададох през 1980 година Къде са черните хора? ”, написа Спиви.

Краткият отговор е „ В Африка ”. Но ето по какъв начин продължава аргументът му. „ Не запитвам, тъй като желая да сме презентирани там, където ни е нямало в исторически проект. Питам, тъй като е имало черни хора в Япония през 1600 година и преди този момент. Макар Япония да може да научи Флорида не едно или друго за пренаписването на историята ”, твърди създателят.

Според него, имало доста източници, които настояват, че един от първите същински шогуни - Саканоуе само че Тамурамаро, живял в интервал 758-811 година е бил черен. Това, несъмнено, е всеобщо отричано от науката. За него по-скоро е известно, че фактически е имал по-тъмна кожа, тъй като най-вероятно е принадлежал към северняшкия народ Айну, който е бил принудително асимилиран и колонизиран.

Но истинскат смешка на въпросния Уилям Спиви продължава. Той си измисли и японска сентенция, която гласяла: „ За да бъде един самурай самоуверен, би трябвало да има малко Черна кръв ”. Думата „ Черна ” е съзнателно с основна писмен знак, с цел да внушава принадлежност към раса. Дори и да беше действителна тази сентенция, а тя не е, нейното пояснение по-скоро би било метафорично - черното, като нещо мрачно.

И до момента в който единствено допреди няколко години сходни мнения като този на Спиви щяха да бъдат посрещнати задушевно от най-вече левия тогава Twitter, в този момент в “X ”, картината е друга.

„ Аз самият съм черен и ще те помоля да спреш да излагаш цялата ни раса с тези нелепости. Не ни е нужно да сме включени във всичко, изключително когато това няма исторически смисъл. Статии като тази карат хората да не ни одобряват насериозно, когато молим за същински смислена репрезентация в медиите и както виждаш самичък, всички ти се смеят ” , написа консуматор с името Jj Reddick.

„ Африканците/черните хора имат прелестна просвета и история. Какво ще кажеш да пишеш за това, вместо да се пробваш да присвояваш непознати култури ” , написа различен консуматор.

„ Шогун ” е история за това по какъв начин европейски колонизатори пробват да стъпят за непрекъснато в Япония. Да намериш черен човек, който не е екскурзиант, в Япония сега е на процедура невероятно, а какво остава за 17 век ” .

Гвоздеят на програмата обаче е този коментар: „ А къде са транс инуитите джуджета с една ръка? ”

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР