Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира

...
Кратки новини е рубрика на Дневник, в която редакцията събира
Коментари Харесай

Кратки новини: Операцията "24 часа контрол на скоростта" установи над 10 хил. нарушения

" Кратки вести " е графа на " Дневник ", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана публикация, само че е значимо да бъдат маркирани.

Операцията " 24 часа надзор на скоростта " откри над 10 хиляди нарушавания

В рамките на полицейските дейности са открити общо 10 434 нарушавания на оптимално позволената скорост за придвижване със 154 автоматизирани механически средства и системи. Контролът се е правил на 608 места, като са взели участие 279 чиновници, оповестява Министерство на вътрешните работи. Констатирани са 50 нарушавания на водачи на транспортни средства, които са надвишили с над 50 км/ч оптимално позволената скорост за придвижване в обитаемо място.

Полицията завърши следствието за грабежа на близо 2 млн. лева от поща в Хасково

Престъплението бе осъществено през нощта на 7 против 8 юни 2016 година Тогава група маскирани мъже съумели да откраднат 1 833 000 лева По случая са разпитани над 100 очевидци, направени са и доста експертизи, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. По случая към момента не е направен обвинителен акт. Ако бъдат приети за отговорни, причинителите могат да получат присъда от 5 до 15 година затвор.

Борисов се срещна с митрополит Киприан
 Кратки вести: Операцията
© Министерският съвет

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със старозагорския митрополит Киприан в качеството му на началник на Комисията за споразумяване на статута на Македонската православна църква-Охридска архиепископия (МПЦ), заяви държавната пресслужба. Двамата са прецизирали методът, по който ще бъде донесен от Йерусалим великденският огън, а точно - в държавния аероплан с българската делегация ще пътува македонски свещеник.

Съдът отхвърли тъжби за площадка 2 на АЕЦ " Козлодуй "

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли жалбите против решение на министъра на околната среда и водите от 2015 година, с което е утвърдена оценката за влияние на околната среда (ОВОС) по отношение на построяването на площадка 2 на АЕЦ " Козлодуй ". На 17 май м.г. тричленен състав на Върховен административен съд анулира оценката. Днешното решение на петчленния състав е дефинитивно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР