Кратка информация за пандемията и войната за 08 юни 2022

...
Кратка информация за пандемията и войната за 08 юни 2022
Коментари Харесай

Последна прогноза на Витанов за ковид и войната

Кратка информация за пандемията и войната за 08 юни 2022 година, показа и през днешния ден математикът проф. Николай Витанов на стената си във Фейсбук. Той още веднъж успокои, че коронавирус пандемията е овладяна. По думитему - лятото ще е умерено. По отношение на войната в Украйна, която е другата съществена тематика, той показа, че не е зародила основна смяна.

Вижте цялостния текст:

" Както постоянно, първо пандемията, след това войната.
Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Сценарият " Синьо лято " е постоянен - ден 24. Този сюжет е - караме си умерено лято. Цел - да го държим постоянен 3 месеца (90 дни) с цел да няма проблеми през лятото.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 70 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.
Ковид-кризата е прегазена.
Да забележим с чисълца, каква е настоящата конюнктура.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.89.
Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава
да се свива. Сценарият " Синьо лято " е непреклонен.
3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространие.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване
За страната - 0.06
София-град - 0.08
Пловдив - 0.06
Бургас - 0.04
Варна - 0.03
По южните граници
Благоевград - 0.06
Кърджали - 0.07
Смолян - 0.09
Хасково - 0.04
Ямбол - 0.06
Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно
разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.
Днес, както се очакваше - никакви проблеми. Индексите са надалеч под 1, няма дифузно разпространяване.
За страната, показателят е 16 пъти под сериозната стойност.
Планът за блокиране на разпространениено на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 70 дни.

Виждате какво е по морето. Варна - над 30 пъти под сериозната стойност, Бургас - 25 пъти под сериозната стойност. Време за плаж. Непоклатимостта на сюжета " Синьо лято " подсигурява спокойна отмора на тези, които към този момент са на плажа.
За сведение - показателите в още няколко области
Силистра - 0.09
Сливен - 0.05
Стара Загора- 0.07
Шумен - 0.04
Търговище - 0.02

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.
Както виждате, проблеми няма. Индексите са десетина, че и повече пъти под сериозната стойност.
Гледаме Търговище - 50 пъти под сериозната стойност.
Не единствено по морето, само че и навътре в страната ситуацията е спокойна.
Омикронът е наврян в миша дупка.
Дръжте обстановката по този начин и ще си вътрите синджирчето на пръста цяло лято.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор.
Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал. Доста десетки пъти. И продължава да спада.

4. Проверка за цялостен локдаун. Какво беше това цялостен локдаун? Сценарий " Синьо лято " е постоянен. Никакъв локдаун не се чака. Държим по този начин и няма да има проблеми.

5. Проверка на смъртността. Знаете - задачата беше броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, да се усилва. Бройката на тези дни се усилва и ще продължава да се усилва. Но постепенно. Дните с двуцифрено число умряли мощно понижиха. Очаква се да се разредят още. Полека ще почне да пораства и броят на дните, когато няма да има умряли от К-19.
Сценарият " Синьо лято " е непреклонен. Докато го държите в непоклратима положение, няма да имате проблеми с Ковида.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 70 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Сценарий " Синьото лято " е постоянен, здравната система се оправя с проблемите, задачата - лятото да е умерено, от ден на ден се реализира.

Дифузното разпространяване е добре угасено.
Зловещият проект на злокобният професор за изтикване на действието на модифицирания Омикрон към по-топлите месеци и блокирането му със прекъсване на дифузното разпространяване сработи на 100%. Прогноза
- това ще продължи. Юни месец стартира умерено, както се и очакваше. Спокойствието се чака да продължи.

7. Днес - прогнозната карта на заболеваемостта.
Виждате, че ситуацията бавно се усъвършенства. Очаква се жълтата зона бавно да продължи да пораства. не се чакат проблеми до края на седмицата, че и по-късно.

Сега за войната.

1. Разбрахме се, че тук не е място за леене на усеща. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място. Тук - механически разбор на това, което става по фронтовете на войната. Гледна точка тук - тази на Бисмарк. Иначе казано - националният интерес. На който не му харесва - да не чете.
Така. Сега всъщност.

2. Днес особени промени по фронтовете няма. Руското нахлуване в Северен Донбас е изпровено пред логистичен проблем - танковете и другата тежка техника би трябвало да форсират река Северски Донецк, с цел да продължат към Словянск и Лисичанск надлежно. За задачата би трябвало да се подави украинската артилерия. Така, до края на седмицата, че и по-късно, ще слушаме за яростни артилерийски престрелки около горните два града с солидно изпалзване на полева артилерия от страна на руснаците. Полека се приближаваме съм борбата за Словянск и Краматорск, която ще реши ориста на Донбас, че и на войната.
Специално за Северодонецк. Какво става с украинската контраофонзива там? Защо украинците взривиха моста към Лисичанск?

Защо няма победоносни възгласи откъм Киев? Знаете мнението ми - наколко хиляди млади украинци там са дадени курбан за PR цели. Но PR задачата не бе реализирана и в този момент тези младежи са затапени в завода за азотни торове под масиран съветски обстрел. Мариупол - 2. Според мен, не може да жертваш живата си мощ ей по този начин, тъй като към момента я имаш. Ако караш по този начин, скоро ще я нямаш. Не знам по какъв начин контраофанзивата в Северодонецк ще бъде обяснена на майките на тези войничета. Кристално ясно беше, че шансът за триумф е 0. Тези бойци дейно можеха да се употребяват за защитата на Лисичанск.

Писах ви, че е разбираемо, че украинците са се зацепили за последните части от Донбас, които са под техен надзор. Загубата на Донбас ще е тежък удар за Украина. Още повече, че тази загуба бе предвидима. Хайде в този момент, накарайте мечката да се изтегли от Донбас. Има един метод това да стане - американски нуклеарни ракети. Но няма да стане. Целите на Съединени американски щати в тази война са други. Те няма да рискуват съществуването си поради който и да било. Това е ситуацията.
Украинските контраофанзиви.

Северодонецк е явен. Но дано де се наредя и аз на редицата на тези, които чакат победоносната украинска войска да го очисти изцяло от съветските елементи. Няма да стане. Няма условия за подвиг тук.
Харковската контраатака - умря по разписание. Вчера уволненият украински началник на сигурността на Харков описа по какъв начин е проведен циркът с оня граничен дирек. Можете да не се съмнявате - съветската войска ще сковава огромни украински сили при Харков до момента в който свърши борбата за Краматорската дъга. После - Одеса е надалеч, само че танковата войска, която напредва към Словянск и Краматорк може да се обърне на север и да приклещи Харков от южната страна. Този миг се чака от 10 и повече дивизии на съветска територия от северната страна. Харков неотложно би трябвало да бъде укрепен колкото се може повече. Той е в обсега на съветската логистика. Одеса още не е.

Контраофанзивата около Херсон. И тя си умря съгласно прогнозата. Тук украинците имат късмет за контраатака. Но не могат да съберат задоволително войски, с цел да я създадат. Писах ви към този момент, че доставките на западно оръжие са незадоволителни за сполучлива контраатака. Виждате сами - една по една западните оръжейни система се унищожават.

Украина има огромни загуби в жива мощ - по половин батальонна тактическа група отпътува дневно, една бригада отпътува на седмица. Това не може да продължава до безспир. Колкото и украинци да са мобилизирани, най-после пушечното месо ще свърши. Тогава пропукването на фронта маже да докара до рухване на милонен украински град в съветски ръце. Но какво разбирам аз, нали по този начин маршали от Ганковото кафене. Ей в този момент, украинската войска като се ускори и ще превземе Москва и след това Владивосток и няма да се усети по какъв начин ще направи десант на Хокайдо. Помнете - фантазиите са едно, а а прозаичната математическа действителност - нещо напълно друго.

3. Пропагандната война. Тук - без промени. Във воюващите страни обстановката е постоянна - народите са към момента добре хванати в клещите на пропагандата. Този сюжет не се чака да се промени до момента в който вървят боевете в Донбас. Промени ще има в случай че паднат Словянск и Краматорск.

Тоест в близкия месец не се чакат промени по пропагандните фронтове.
Между другато, виждате ли по какъв начин Зеленски и другите бият отбой за Северодонецк. Засега това работи. Въпросът с курбана на хиляди украиски бойци при Северодонецк обаче няма да бъде пропуснат, помнете ми думата. Когато войната не върви добре, публичното мнение бързо се обръща.

У нас - също няма смяна. Каквото си беше, това и си е постоянен е сюжет на провалена проукраинска агитация. Атракторът от ден на ден се набива в неподвижната точка на неефективността. Това се и очакваше, най-малко тук, при тези разбори. Затова давах препоръки и ето 26 дни ви изтъквам ОНЯ ЧОВЕК. Някои се сетиха кой е, само че други още не. Добре, ще създадем по този начин - ще ви го изтъквам 30 дни. Трябва добре да познавате съперника си. Иначе елементарно ще ви пребори.
Съвети от ОНЯ ЧОВЕК (цитати от ОНЯ ЧОВЕК, ден 26-ти, не е Бисмарк)

Революциите са духовни дейности. Те се появяват първо в хората, след това в политиката и стопанската система. Новите хора образуват нови структури. Трансформацията, която желаеме, е на първо място духовна, която безусловно ще промени нещата.....
Кратък коментар - желаете гражданска война в Русия. Направете духовна промяна там. Иската нещата в България да тръгнат по друт метод? Направете духовна промяна тук. А по какъв начин се прави това? Е, няма да се изяснявам тук по този въпрос. Но не си мислите, че българският народ е толкоз задремал, че не може да се разсъни. Може, може, това демонстрират сметките по въпроса.
За десерт - Бисмарк, несъмнено:

Американците са доста благополучен народ. Те са лимитирани на север и юг от слаби съседи, а на изток и запад от риби...
Географското състояние спомага за стабилността на Америка. Тук Бисмарк май малко завижда. Защото немските съседи по това време нито са слаби, нито са риби - Англия е на един хвърлей място през морето. Та като пресмятата опциите си, отчитайте и географската състояние. Как - Пол Кругман - новата икономическа география. Много математика има вътре.
Добре, стига за през днешния ден. Предстои да забележим какво ще има да става. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР